Vesti
Hronika

Radojević: Proširiće se istraga u Dečanima

Zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević izjavio je danas da će biti proširena istraga protiv četiri osobe uhapšene u subotu ispred kapije manastira Visoki Dečani, kod kojih je pronađeno oružje i verski materijal, te da veruje da će njima biti određen pritvor.
Radojević: Proširiće se istraga u Dečanima
Milan Radojević (Foto Kim)

Radojević je u izjavi Tanjugu rekao da će istraga biti proširena kako bi se utvrdilo da li postoje elementi terorizma ili verskog ekstremizma u ovom slučaju.

Cilj je da istragom utvrdimo šta su ove osobe tražile ispred  manastirske kapije i kakva im je bila namera, rekao je on.

“Pritvor im je određen zbog ilegalnog posedovanja oružja, a sada se istraga nastavlja,  proširuje, da li ima elemenata terorizma, verskog ekstremizma , da se utvrdi šta im je bila krajnja namera”, rekao je Radojević.

On je potvrdio da je kod njih pronađen religijski materijal vezan za islam ali da posedovanje knjiga verskog sadržaja nije krivično delo, a trenutna optužnica za ilegalno posedovanje oružja može da bude kažnjiva do šest meseci zatvora.

Zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova  je rekao da će četvorica uhapšenih danas biti izvedeni pred sudiju i da očekuje da će im u toku dana biti određen sudski pritvor.
“Ne sumnjam u to da će im biti određen sudski pritvor, to sigurno”, rekao je Radojević.Ostale vesti

Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020
Kamenovana kuća povratnika u Ljuboždi
Nepoznate osobe kamenovale su kasno sinoć kuću povratnika Žarka Zarića u selu Ljubožda kod Istoka.
  • 27.05.2020
Jevtić: Albanci sekirom napali povratnika kod Kline
Povratnika Đorđija Đorovića u selu Drenovčić kod Kline, sekirom su napali Albanci, naveo je instagram profilu vršilac dužnosti kosovskog ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.
  • 26.05.2020