Vesti
Hronika

Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Rada Trajković (Foto Kim arhiva)

Rada Trajković je trebala da otputuje za Podgoricu ali su je, kako je kazala za RTV Kim, u tome sprečili pripadnici pogranične policije.

"Na aerodromu sam, obezbeđuje me policija, još uvek mi nisu rekli razlog, samo su mi onemogućili let. Ja sam imala zakazano gostovanje na televiziji u Podgorici. Čekam da me policija informiše. Već imam problem, dijabetičar sam, niko ne dolazi, niko me ne informiše, stojim ovde već sat vremena", kazala je predsednica Evropskog pokreta u telefonskoj izjavi za Kim.

Rada Trajković veruje da je pozadina svega politika.

"Ovo je Vučićev Otvoreni Blkan. Sloboda za Veselinovića i Radojčića, a očigledno nesloboda za profesore i poštene ljude", dodaje Trajkovićeva.Ostale vesti

Ruska novinarka proterana sa Kosova
Kosovske vlasti uhapsile su tokom vikenda rusku novinarku Dariju Aslamovu i proterale je, pod optužbom da je špijunirala za Moskvu, uz zabranu ulaska na Kosovo u trajanju od pet godina.
  • 08.08.2022
Šumski požar u okolini Kline

Šumski požar koji je danas oko podneva izbio nadomak Kline, preti da ugrozi povratničko selo Drenovac, a vatra se širi i prema selima Bokšić, Petrič i Duge Njive, saznaje Riznica.

  • 08.08.2022
Tužilaštvo: Optužnica protiv tri osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv kosovskih državljana B.B, B.S, i DŽ.K. za krivična dela povezana sa „krijumčarenjem migrantima“.
  • 08.08.2022
Donja Brnjica: Uvredljivi grafiti i psovke

Na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića iz Donje Brnjice kod Prištine sinoć su ispisani uvredljivi grafiti i psovke na albanskom jeziku. Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je najnoviji incident uz ocenu da je ovaj čin zapravo „lice vlasti u Prištini“.

  • 07.08.2022
Oslobođena ruska novinarka privedena na KiM

Novinarka ruske "Komsomoljske pravde" Darija Aslamova puštena je iz pritvora na Kosovu u noći između subote i nedelje, gde je zadržana kada je  pokušala da pređe administrativni prelaz, preneo je taj list.

  • 07.08.2022
Gazivode: Pucano na jedinicu Kosovske policije

Nepoznate osobe pucale su danas oko 11.25 časova u pravcu jedinice stanice za pogranični nadzor u Zubinom Potoku, saopšteno je iz Kosovske policije, uz naznaku da nema povređenih.

  • 06.08.2022