Vesti
Hronika

Rada Trajković očekuje da Bogdanović svedoči u Prištini

Iako je više puta najavljivana kao svedok na suđenju optuženima za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića, Rada Trajković još uvek nije pozvana na ročište od strane Osnovnog suda u Prištini. "Nisam dobila poziv, ni telefonski nisam obaveštena", kaže Trajkovićeva za RTV Kim. Sa druge strane, očekuje da kosovsko Tužilaštvo kao svedoka pozove i Bobana Bogdanovića.
Rada Trajković očekuje da Bogdanović svedoči u Prištini
Rada Trajković (Foto Kim arhiva)

Rada Trajković veruje da će Tužilaštvo u Prištini pozvati Bobana Bogdanovića da svedoči u procesu koji se ovde vodi pred sudom po pitanju ubistva Olivera Ivanovića.

"Ja mislim da Tužilaštvo ima fotografije ljudi za koje sumnja da su učestvovali u organizaciji i logistici izvođenja ubistva Olivera Ivanoivića i možda bi on (Boban Bogdanović) mogao da prepozna nekoga od tih ljudi. Možda bi mogao da kaže nešto više, jer opet je on imao neku komunikaciju sa tim ljudima sa one strane zakona. Računam da najverovatnije javnost i ne zna sve što on hoće da kaže organima koji treba da pomognu u stvari da oni koji su odgovorni zaista budu odgovorni ali mi imamo sada opštu realnost. Volela bih da gospodin Bogadanović ima značajnu ulogu. Ja se nadam da Tužilaštvo u Prištini ima neke fotografije pa i neke snimke i da će on moći da prepozna ljude koji su nažalost pucali u Olivera", kaže Trajkovićeva.

Govoreći o dosadašnjem procesu koji se vodi pred kosovskim sudom, Trajkovićeva kaže da sve ide sporo. Ona ističe da je bivši tužilac Sulj Hodža davao neke informacije u javnost, dok sada nema dovoljno podataka, već sve što javnost sazna je vezano za izjave svedoka.

"Oni govore o okolnostima a ne o suštini, a pravu suštinu znaju samo učesnici, organizatori, logistika koja je bila u funkciji organizacije ubistva Olivera i o tome definitivno treba da progovori neko koje iznutra. Mi svi možemo da govorimo ono što znamo o pritiscima na Olivera Ivanovića, a ja sam lično činila napore da predmet ubistva Olivera Ivanovića ne bude zatrpan prašinom i kazala sam istoga dana kada je ubijen da je u organizaciji ubistva učestvovao Radoičić", kaže Trajkovićeva.

Ona ističe da je zbog takvih izjava proteklih godina imala dosta problema, a od strane Radoičića je bila tužena za povredu ugleda i časti. Međutim, Viši sud u Beogradu je sredinom januara prošle godine odbio tužbu potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića protiv Rade Trajković.Ostale vesti

Dojave o bombama u 134 škole u Srbiji
Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 134 osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
  • 20.05.2022
Odalović: Srbija traži masovne grobnice, Priština ne odgovara na zahteve

Pre osam dana počela je pretraga terena na lokalitetu rudnika Štavalj u opštini Sjenica po naredbi koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije na osnovu informacija o potencijalnom mestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica. Veljko Odalović, predsednik Kosmisije za nestala lica Srbije, kaže da je ovo poslednji zahtev Prištine i da srpska stana želi da se pretraga obavi transparentno, ali apeluje na Prištinu da se odgovornije odnosi prema zahtevima Beograda za pretragom masovnih grobnica.

  • 18.05.2022
Još jedna dojava o bombi u Prištini
Policija Kosova je 18. maja saopštila da je ponovo dobila dojavu o podmetnutoj bombi, ovoga puta u jednoj srednjoj školi u Prištini.
  • 18.05.2022
Pretnja bombom u Rektoratu Univerziteta u Prištini

U popodnevnim časovima Rektorat prištinskog Univerziteta "Hasan Priština" dobio je pretnju bombom, a potom su službenici ove institucije pozvali policiju.

  • 17.05.2022
Reagovala porodica Ljubomira Lainovića povodom navoda Bogdanovića o Ivanoviću
Porodica nestalog Ljubomira Lainovića, koga je Boban Bogdanović u intervjuu za KRIK optužio za ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, oglasila se za portal Nova.rs i list "Nova" povodom pomenutih navoda, tvrdeći da oni nisu istiniti.
  • 17.05.2022
Ministarstvo prosvete: Dojave o bombama u više od 100 škola u Beogradu
Čak 97 osnovnih škola u Beogradu kao i pojedine srednje škole jutros su dobile dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Kako ističu, nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola utvrđeno je da su dojave bile lažne.
  • 16.05.2022