Vesti
Hronika

Pucano u Ugljaru, nema povređenih

Nepoznate osobe pucale su sinoć posle 22 sata iz vatrenog oružja u blizini školskog dvorišta u Ugljaru kod Kosova Polja.
Pucano u Ugljaru, nema povređenih
Školsko dvorište u Ugljaru (Foto Kim)

U trenutku pucnjave u dvorištu škole "Ugljare", su bila deca. Na sreću nema povređenih.

Policija je izvršila uviđaj a na licu mesta su pronađene dve čaure.

Kako su preneli pojedini mediji, pucano je iz automobila u pokretu.

Nema podataka o počiniocima.

Selo Ugljare u opštini Gračanica, po kosovskom sistemu, je mešovito. Do ranih 2000-ih bilo je većinski srpsko sa par romskih porodica. Poslednjih godina, etnička sturktura stanovništva je promenjena. Brojni Srbi su se odavde iselili i prodali svoju imovinu, a u selo su došle albanske porodice.Ostale vesti

Leposavić: Uhapšen zbog pretnji putem porukama
Kosovska policija je na području opštine Leposavić uhapsila B. Đ. (1981) zbog pretećih poruka, upućenih dvema osobama u dva odvojena slučaja.
  • 06.06.2023
Zvečanski maturanti: Nismo ovako zamišljali kraj školske godine
Maturanti Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Zvečanu, povodom završetka školske godine, danas su prodefilovali gradskim ulicama, uz pesmu, srpske trobojke i transparent „Zvečan je večan“.
  • 05.06.2023
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru“
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru, koja je stradala u formalnom miru i svima nama pokazala koliko je taj mir za druge, koliko je ta sloboda za druge i koliko nama nije došla“, kazao je ispred spomen kapele posvećene stradalom mladiću književnik i novinar Živojin Rakočević. Prethodno je na gračaničkom groblju služen parastos kojim je obeležena 19. godišnjica Popovićevog ubistva. 
  • 05.06.2023
KFOR uklonio bodljikavu žicu uz ogradu; građani blokirali vozilo KP, vojnici ga propustili
Vojnici KFOR-a uklonili su bodljikavu žicu prethodno postavljenu uz metalnu ogradu u Zvečanu. Okupljeni su potom blokirali prolaz vozilu policije nakon što je prethodno došlo do metalne ograde.
  • 05.06.2023
Osmi dan protesta Srba u opštinama na severu Kosova

Osmi dan protesta građana na severu Kosova. Srbi zahtevaju da se specijalne jedinice kosovske policije povuku iz zgrada lokalnih samouprava Zvečan, Leposavić i Zubin Potok i sa severa, kao i da novoizabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština.

  • 05.06.2023
Devetnaest godina od ubistva Dimitrija Popovića
Navršeno je devetnaest godina od ubistva srpskog srednjoškolca u Gračanici Dimitrija Popovića. 
  • 05.06.2023