Vesti
Hronika

Pucano prema grupi srpskih devojaka i mladića kod Gračanice

Jedan od dva nepoznata muškarca na motorima pucao je juče u pravcu grupe srpskih devojaka i mladića na jezeru kod Gračanice. U pucnjavu se uključio lokalni policajac iz njihovog društva, tako što je svojim pištoljem ranio motorcikliste kada su krenuli da beže.
Pucano prema grupi srpskih devojaka i mladića kod Gračanice
Gračaničko jezero (Foto arhiva Kim)

Marko Petković iz Lapljeg Sela, koji je bio u grupi srpskih devojaka i mladića, rekao je RTS-u da se pucnjava dogodila juče popodne na obali jezera Gračanica.

"Zaustavili su se na nekoliko metara od nas. Prijatelj koji je bio sa nama, po nacionalnosti Goranac, radi u policiji i govori albanski jezik. Prišao im je i zamolio ih da napuste mesto, jer je situacija bila neprijatna. Pomerili su se sa tog mesta i zaustavili nedaleko od naših automobila, i jedan od njih je počeo da puca iz pištolja na nas", kaže Petković.

Naveo je da su legli na zemlju kada su čuli pucnjavu, a da su ih od metaka zaštitili parkirani automobili.

"Policajac u civilu koji bio sa nama u grupi, uzvratio je pucanjem kada su napadači krenuli da beže prema selu Marmor", precizirao je Petković i dodao da su incident prijavili policiji.

Patrola iz stanice policije u Gračanici stigla je nakon 40 minuta. Potom je stigla i patrola policije iz stanice policije u Prištini i preuzela istragu.

"Slučaj se vodi protiv policajca, to nam nije jasno"

Bojan Rajković, roditelj jednog od mladića koji je bio na jezeru ističe, prema kazivanju svog deteta, da bi cela situacija izmakla kontroli i završila sa možda teškim posledicama da u blizini nije bilo policajaca u civilu.

"Sreća je što je u društvu bio i policajac. Policija je decu ispitivala u Prištini više od pet sati. U ovom postupku su mladići i devojke svedoci, a slučaj se vodi protiv policajca. To nam nije jasno", kazao je Rajković.

Incident nije registrovan u redovnom izveštaju policije

Incident kod jezera u Gračanici nije registrovan u današnjem, redovnom izveštaju kosovske policije.

Portparol policije u Prištini Agron Borovci lokalnim medijima je izjavio da je policija pokrenula istragu kako bi razjasnila sve okolnosti incidenta, kao i da osobe koje su zadobile prostrelne rane imaju 23 i 28 godina, da su hospitalozovane, a jedan policajac se sumnjiči da je pucao na njih iz vatrenog oružja.Ostale vesti

Dojave o bombama u 134 škole u Srbiji
Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 134 osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
  • 20.05.2022
Odalović: Srbija traži masovne grobnice, Priština ne odgovara na zahteve

Pre osam dana počela je pretraga terena na lokalitetu rudnika Štavalj u opštini Sjenica po naredbi koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije na osnovu informacija o potencijalnom mestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica. Veljko Odalović, predsednik Kosmisije za nestala lica Srbije, kaže da je ovo poslednji zahtev Prištine i da srpska stana želi da se pretraga obavi transparentno, ali apeluje na Prištinu da se odgovornije odnosi prema zahtevima Beograda za pretragom masovnih grobnica.

  • 18.05.2022
Još jedna dojava o bombi u Prištini
Policija Kosova je 18. maja saopštila da je ponovo dobila dojavu o podmetnutoj bombi, ovoga puta u jednoj srednjoj školi u Prištini.
  • 18.05.2022
Pretnja bombom u Rektoratu Univerziteta u Prištini

U popodnevnim časovima Rektorat prištinskog Univerziteta "Hasan Priština" dobio je pretnju bombom, a potom su službenici ove institucije pozvali policiju.

  • 17.05.2022
Reagovala porodica Ljubomira Lainovića povodom navoda Bogdanovića o Ivanoviću
Porodica nestalog Ljubomira Lainovića, koga je Boban Bogdanović u intervjuu za KRIK optužio za ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, oglasila se za portal Nova.rs i list "Nova" povodom pomenutih navoda, tvrdeći da oni nisu istiniti.
  • 17.05.2022
Ministarstvo prosvete: Dojave o bombama u više od 100 škola u Beogradu
Čak 97 osnovnih škola u Beogradu kao i pojedine srednje škole jutros su dobile dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Kako ističu, nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola utvrđeno je da su dojave bile lažne.
  • 16.05.2022