Vesti
Hronika

Pucano na Komatoviće u Žaču

Na mladi bračni par Marijanu(35) i Veljka Komatovića i njihovo dvoje maloletne dece od pet i tri godine, povratnike u selu Žač u Metohiji, pucale su danas popodne još uvek nepoznate osobe.
Pucano na Komatoviće u Žaču
Komatović (Foto D. Zečević)

Naime, po rečima glave porodice, Veljka Komatovića metak kojim je pucano iz vatrenog oružja prošao je nedaleko od glave njegove supruge koja se sa decom nalazila u dvorištu.

"Punjava se začula sa udaljenosti od oko 500 metara i to u trenutku kada sam ja kosilicom kosio travu u dvorištu a moja supruga mi je sa decom pravila druđtvo.Metak koji je prošištao pokraj njene glave završio je na okolnoj kanti za smeće, tako da je prava sreća da su mi supruga i mališani prošli nepovređeno-ističe zabrinuto ovaj mladi povratnik koji je u svom Žaču osnovao pravo povratničko domaćinstvo.

Inače,u ovom selu nedaleko od Istoka, od oko 800 Srba koliko ih je živelo do 1999 godine, sada ih je svega oko četrdesetak koji su od povratka 2010 godine na meti napada lokalnih Albanaca koji su do tada koristili njihova imanja od kojih je i dalje veći deo uzurpiran.Ostale vesti

Krivična prijava protiv gradonačenika Gračanice
Zamenik predsednika Skupštine opštine Gračanica, Granit Gaši, podneo je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika ove lokalne samouprave Srđana Popovića.
  • 01.12.2020
KP: U okolini Vrbnice zaplenjeno blizu 30 kg marihuane
Kosovska policija zaplenila je oko 30 kg marihuane u blizini mesta Vrbnica, u opštini Prizren.
  • 30.11.2020
Preminuo novinar Borivoje Ugrinović
Borivoje Bora Ugrinović novinar, književnik i televizijski stvaralac koji je ostavio traga u TV redakcijama u Prizrenu, Prištini, Beogradu, Nišu, Prokuplju i Gnjilanu preminuo je juče u Nišu. "Tokom ratnih godina 1998-1999. bio je izveštač sa Kosova i Metohije i juga centralne Srbije", podseća UNS.
  • 30.11.2020
Opljačkana porodica u Preocu
Sinoć u vreme policijskog časa opljačkana je porodica u Preocu. Kako javlja RTV Gračanica, lopovi su upali u kuću porodice Simić odakle su odneli sav porodičan nakit.
  • 27.11.2020
Preminuo Maradona
U Argentini je danas preminuo jedan od najvećih fudbalera svih vremena Dijego Armando Maradona, potvrdili su argentinski mediji.
  • 25.11.2020
Preminuo Milorad Trifunović
Koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na KiM, Milorad Trifunović, preminuo je danas. Ovu vest je na svom Fejsbuk profilu saopštio Resursni centar za nestale osobe čiji je, uz Bajrama Ćerkinaja, Trifunović bio jedan od osnivača.
  • 25.11.2020