Vesti
Hronika

Protest veterana OVK ispred Euleksa

Organizacija veterana OVK održaće danas protest zbog nedavnih hapšenja i racija koje je Euleks izvršio po nalogu Specijalizovanih veća Kosova u Hagu.
Protest veterana OVK ispred Euleksa
Sedište Euleksa (Foto Kim arhiva)

Vršilac dužnosti predsednika Udruženja vetarana OVK Faton Kljinaku je najavio protest za 12.00 časova, a održaće se u Kosovu Polju, ispred kancelarija Euleksa.

"Svedoci ste da Kancelarija specijalizovanog tužioca u Hagu i Euleks uznemiravaju porodice naših saboraca i porodice palih boraca, šalju nepoznate ljude sa kapama na glavi bez upozorenja, na navodne razgovore i konfiskaciju, njih kao i njihovih ličnih telefona. Ova što nam rade ovi stranci, radi se u našoj zemlji kao što je bilo u vreme osvajača".

Kljinaku je pozvao na protest optužujući aktuelnu vlast da ćuti na ono što se dešava veteranima OVK.Ostale vesti

KP: Četrnaestogodišnjak samo pokazivao noževe
Večeras nešto pre 18 časova na igralištu u Mikro naselju došlo je do incidenta među decom kada je jedan četrnaestogodišnjak pretio noževima drugoj deci. Srpski izvori navode da se radilo o licu albanske nacionalnosti koji je napao srpsku decu, dok Kosovska policija, ne precizirajući nacionalnost, negira da je u ovom slučaju maloletnik nasrnuo na drugu decu, već da je pokazao noževe, nakon čega su se deca uplašila i otrčala u svoje kuće.
  • 23.09.2023
Nikola Elezović: Otac je lošeg zdravstvenog stanja

Nikola Elezović, sin Ilije Elezovića koji se sumnjiči za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva i koji se nalazi u pritvoru u Podujevu, kazao je da je njegov otac jako lošeg zdravstvenog stanja, nakon dve teške operacije karcinoma i da metastaza napreduju.

  • 23.09.2023
Kosovska policija na Bistrici zaplenila preko 3,5 tone paprike iz Srbije

Kosovska policija sprečila je noćas na Severu šverc preko tri i po tone paprike, pohvalila se sama svojim rezultatima.

  • 23.09.2023
Policija o bombama u Kosovskom Pomoravlju: Otvoren slučaj izazivanja opšte opasnosti
U vezi sa bacanjem ručnih bombi u Kosovskom Pomoravlju, otvoren je slučaj izazivanja opšte opasnosti. Iz Kosovske policije je potvrđeno da su dve bombe eksplodirale, jedna ne, i saopšteno je da je istraga u toku.
  • 23.09.2023
Lučić: Najteži deo smo rešili
Najteži deo smo rešili, a to je da uopšte naša firma postoji, kaže za RTS generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić nakon što je Priština usvojila žalbu na rešenje o zabrani rada ćerke firme "MTS doo" na Kosovu.
  • 23.09.2023
Barbano osudio upotrebu eksplozivnih naprava
Šef EULEKS-a Đovani Pjetro Barbano osudio je bacanje eksplozivnih naprava na Kosovu i istakao  da "ovakvi incidenti pokazuju neophodnost hitne deeskalacije".
  • 22.09.2023