Vesti
Hronika

Protest veterana OVK, deset uhapšenih

Kosovska policija uhapsila je deset veterana, bivših boraca OVK, koji su protestovali ispred zgrade vlade.
Protest veterana OVK, deset uhapšenih
Veterani probili ogradu Vlade Kosova (Foto Info-ks)

Oni su protestovali nezadovoljni zbog odlaganja objavljivanja spiskova o priznavanju statusa boraca i nesprovođenja zakona o toj kategoriji građana, objavila je prištinska Koha Ditore.

Portparol Kosovske policije Fljora Ahmeti je za KTV rekla da je osim nekoliko demonstranata uhapšeno i deset veterana i da su privedeni na saslušanje u policijsku stanicu, ali nije navela nijedno ime.

Tokom današnjeg protesta jedna grupa veterana je srušila ogradu ispred zgrade vlade. Objekat nema specijalno obezbeđenje, ali su se posle ovog incidenta na licu mesta pojavile Specijalne snage.

Veterani su izašli van ograde uprkos pozivima predsednika Saveta za zaštitu prava veterana Dževdeta Ćejrića da protesti budu mirni i dostojanstveni.

Pozivajući se na nezvanične informacije, Koha piše da je među uhapšenima i Ćejrić.

Inače, Ćejrić je izjavio da se državna komisija za priznavanje statusa veteranima invalidima i pripadnicima OVK ponaša neozbiljno i da se vlasti trude da i ove godine odlože objavljivanje liste i na taj način izbegnu obaveze prema tim osobama.Ostale vesti

Tri osobe uhapšene na Merdaru, u vozilu imale 24 pištolja
Kosovska policija uhapsila je tri osobe na prelazu Merdare i zaplenila 24 pištolja koje je pronašla prilikom pretresa automobila stranih registarskih oznaka kojim je upravljao nemački državljanin.
  • 03.10.2023
Šta se sve Milanu Radoičiću stavlja na teret: Kolika kazna mu je zaprećena
Za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti. koja se stavljaju na teret Milanu Radoičiću zaprećena je kazna zatvora do 12 godina.
  • 03.10.2023
Petronijević: Radoičić bio u Beogradu u trenutku hapšenja

Milan Radoičić je doveden nakon pretresa njegovog stana u Beogradu, koji je izvršen jutros, u prostorije Višeg javnog tužilaštva, izjavio je njegov branilac Goran Petronijević. Kako je rekao, Radoičić je u trenutku hapšenja bio u Beogradu, danas je dao izjavu u VJT i tužilaštvo je predmet sada ustupilo sudiji za prethodni postupak.

  • 03.10.2023
Saslušan Radoičić, negirao sva krivična dela koja mu se stavljaju na teret

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Milan R. (45) zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti.

  • 03.10.2023
Kosovska policija izvršila pretres prostorija firme “Rad 028”

Kosovska policija je izvršila dpretres prostorija firme "Rad 028" u Zvečanu.

  • 03.10.2023
MUP: Uhapšen Milan Radoičić, određen pritvor 48 sati

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija kod lica Milana Radoičića kojem je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova.

  • 03.10.2023