Vesti
Hronika

Protest na godišnjicu smrti aktiviste Samoopredeljenja

Povodom godišnjice smrti nekadašnjeg aktiviste pokreta Samoopredeljenje Astrita Deharija danas je u Prištini organizovan protestni marš tokom kojeg su demonstanti gađali crvenom farbom zgradu kosovske vlade, objavio je Zeri.
Protest na godišnjicu smrti aktiviste Samoopredeljenja
Protest Samoopredeljenja (Foto arhiva Kim)

Navodi se da su uz poruku "Pravda za Astrita" demonstranti tražili od vlade i drugih organa da hitno preuzmu odgovornost za razjašnjavanje okolnosti smrti Deharija.

Protest koji je nastavljen pred Narodnom bibliotekom organizovao je Pokret Samoopredeljenje, čiji je Dehari i bio aktivista, koji je pre godinu dana izgubio život u pritvornom centru u Prizrenu.

Nekoliko aktivita pokreta Samoopredeljenje koji su danas učestvovali u protestnom maršu, tražeći pravdu zbog smrti Astrita Deharija gađali su zgradu Vlade Kosova crvenom farbom, prenosi Zeri, a prenosi Rtk2.Ostale vesti

Apelacioni sud odbacio žalbe u slučaju Ivanovića
Apelacioni sud odbacio je žalbe na odbacivanje optužnice protiv dokaza u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. U žalbenoj najavi se navodi da su žalbe advokata odbijene kao neosnovane.
  • 11.05.2021
Kamenovana crkva u Vitini

Kancelarija za KiM u saopštenju dostavljenom medijima navodi da su "sinoć nepoznati počinioci kamenovali crkvu Svete Petke u Kosovskoj Vitini".

  • 10.05.2021
Preko 790 novčanih kazni zbog nepoštovanja anti-kovid mera
Zbog nepoštovanja mera za sprečavanje širenja koronavirusa, Kosovska Policija nastavila je sa kažnjavanjem fizičkih i pravnih lica.
  • 10.05.2021
Zubin Potok: Policiji prijavljena pucnjava, nema povređenih
Članovi "Kosovskog planinskog društva" prijavili su policiji da su danas, tokom planinarenja na području opštine Zubin Potok, začuli pucnje iz vatrenog oružja.
  • 09.05.2021
Kosovska Vlada prati tok iskopavanja u Kiževaku kod Raške
Vlada Kosova saopštila je da pomno prate nastavak iskopavanja navodne masovne grobnice u Kiževaku kod Raške.
  • 09.05.2021
Miroslav Lukić iz Velike Hoče: Uplašen sam, ali mora da se živi
Miroslav Lukić iz Velike Hoče napadnut je u sredu od strane trojice Albanaca nakon što je više puta policiji prijavljivao čobane koji svoju stoku vode na ispašu na srpska imanja u okolini Velike Hoče.
  • 07.05.2021