Pronađeno beživotno telo u ruševinama hotela

Nakon više od šest sati potrage, pronađeno je beživotno telo radnika, koji je juče oko 17 časova ostao zatrpan ruševinama nekadašnjeg hotela „Adriatik“. Kako su kosovski mediji preneli, reč je o dvadesetsedmogodišnjem mladiću.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ruševina hotela (Foto Veriu.info)

Današnji dan, proglašen je za dan žalosti u opštini Južna Mitrovica u znak pošte tragično nastradalom mladiću, saopštio je gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri.

„Novi vlasnik nedavno privatizovanog hotela nije imao adekvatnu dozvolu Direkcije za urbanizm da ruši stubove unutar zgrade“, rekao je direktor Direkcije za zaštitu i spasavanje opštine Južna Mitrovica, Nehat Bahtiri prenosi Koha.

Od 18 časova spasilački timovi pokušavali su da dopru do zatrpanog radnika, da bi im se od 21 čas pridružili i pripadnici KBS-a. Tokom šestočasovne akcije spasavanja, sve vreme je pretio rizik od urušavanja ostatka objekta, prenosi Veriu info.

Poslodavcu i izvođaču radova određen je 48-časovni pritvor, potvrdila je tužiteljka Fatije Bajrami za KTV, prenosi Koha.

„Zabrinut sam zbog današnjeg urušavanja građevina u Mitrovici i Kosovu Polju, što je direktno ugrozilo živote radnika i građana u okolini. Ova dva slučaja daju pravo svačijoj reakciji na način i uslove rada u građevinskoj industriji i još više na odgovornost opština i inspektorata u kontrolisanju radova“, naveo je kosovski premijer Ramuš Haradinaj u objavi na Fejsbuk profilu dodavši da „ova dešavanja neće proteći bez propratnih konkretnih mera kako se današnji događaji ne bi ponovili“.

Do urušavana je došlo, kako mediji prenose, nakon što su četvorica radnika, po instrukcijama arhitekte, pokušali da sruše jedan od betonskih stubova.

Par sati nakon urušavanja zgrade u Južnoj Mitrovici, slična vest stigla je i iz Kosova Polja. U industrijskoj zoni došlo je do urušavanja objekta u izgradnji. U ovom incidentu nije bilo povređenih.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane