Vesti
Hronika

Pronađeno beživotno telo u ruševinama hotela

Nakon više od šest sati potrage, pronađeno je beživotno telo radnika, koji je juče oko 17 časova ostao zatrpan ruševinama nekadašnjeg hotela „Adriatik“. Kako su kosovski mediji preneli, reč je o dvadesetsedmogodišnjem mladiću.
Pronađeno beživotno telo u ruševinama hotela
Ruševina hotela (Foto Veriu.info)

Današnji dan, proglašen je za dan žalosti u opštini Južna Mitrovica u znak pošte tragično nastradalom mladiću, saopštio je gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri.

„Novi vlasnik nedavno privatizovanog hotela nije imao adekvatnu dozvolu Direkcije za urbanizm da ruši stubove unutar zgrade“, rekao je direktor Direkcije za zaštitu i spasavanje opštine Južna Mitrovica, Nehat Bahtiri prenosi Koha.

Od 18 časova spasilački timovi pokušavali su da dopru do zatrpanog radnika, da bi im se od 21 čas pridružili i pripadnici KBS-a. Tokom šestočasovne akcije spasavanja, sve vreme je pretio rizik od urušavanja ostatka objekta, prenosi Veriu info.

Poslodavcu i izvođaču radova određen je 48-časovni pritvor, potvrdila je tužiteljka Fatije Bajrami za KTV, prenosi Koha.

„Zabrinut sam zbog današnjeg urušavanja građevina u Mitrovici i Kosovu Polju, što je direktno ugrozilo živote radnika i građana u okolini. Ova dva slučaja daju pravo svačijoj reakciji na način i uslove rada u građevinskoj industriji i još više na odgovornost opština i inspektorata u kontrolisanju radova“, naveo je kosovski premijer Ramuš Haradinaj u objavi na Fejsbuk profilu dodavši da „ova dešavanja neće proteći bez propratnih konkretnih mera kako se današnji događaji ne bi ponovili“.

Do urušavana je došlo, kako mediji prenose, nakon što su četvorica radnika, po instrukcijama arhitekte, pokušali da sruše jedan od betonskih stubova.

Par sati nakon urušavanja zgrade u Južnoj Mitrovici, slična vest stigla je i iz Kosova Polja. U industrijskoj zoni došlo je do urušavanja objekta u izgradnji. U ovom incidentu nije bilo povređenih.Ostale vesti

Dečani: Preminuo poslednji Srbin u varošici
U Dečanima je juče pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.
  • 03.06.2020
U Osojanu opljačkane dve kuće
U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
  • 02.06.2020
Nesreća u rudniku u Novom Brdu
U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
  • 02.06.2020
Kamenovana srpska kuća u Ljuboždi
Nepoznate osobe kamenovale su noćas kuću Jovana Ristića u selu Ljubožda kod Istoka, načinivši materijalnu štetu.
  • 01.06.2020
Branioci optuženih očekaju skori nastavak suđenja za ubistvo Ivanovića
Advokati odbrane u slučaju ubistva Olivera Ivanovića očekuju da će uskoro biti zakazano drugo pripremno ročište koje je sredinom marta odloženo zbog pandemije Kovid 19.
  • 01.06.2020
Donja Gušterica: Napadnuta dvojica Srba
Branislava i Žiku Vučića iz Donje Gušterice napala je grupa mladića i nanela im telesne povrede u predelu glave.
  • 31.05.2020