Vesti
Hronika

Pronađeni posmrtni ostaci u Đakovici

Posmrtni ostaci pronađeni su danas na gradskom groblju u Đakovici, a u blizini ovih ostataka je prema navodima Regionalne direkcije kosovske policije u ovom gradu, pronađena i vojna uniforma sa amblemom OVK, prenosi Kosova Press.

Pronađeni posmrtni ostaci u Đakovici
Groblje u Đakovici (Foto Kosova Press)

Gradsko groblje u naselju Brekoč u Đakovoici i ranije je iskopavano, a Vladina komisija za nestala lica potvrdila je da će se na ovom mestu ponovo izvršiti iskopavanja.

Komandant policijske stanice u Đakovici, major Miljazim Ljumi, naveo je da su posmrtne ostatke pronašli radnici koji rade na uređenju groblja, a zatim o tome obavestili kosovsku policiju. Ljumi je dodao i da je u blizini posmrtnih ostataka pronađena vojna uniforma sa amblemom OVK.

„Kada smo došli na mesto događaja postavili smo zaštitnu traku i obavestili relevantne timove koji će nastaviti dalje radove. Smatramo da se radi o posmrtnim ostacima iz posleratnog ili ratnog perioda, a u blizini ovih posmrtnih ostataka nalazi se vojna uniforma sa amblemom OVK“, rekao je on i dodao da posmrtni ostaci nisu oštećeni.

Kuštrim Gara, iz Vladine komisije za nestala lica, rekao je za Kosova Press da su se na ovoj lokaciji i ranije vršila iskopavanja, kao i da će ih obaviti ponovo.

„Ova lokacija je već poznata. To je sigurno deo agende i verujemo da ćemo se vratiti na ovu lokaciju kako bismo nastavili iskopavanja i ekshumacije kostiju koje mogu biti na ovom mestu“, rekao je on.

Direktor Instituta za Sudsku Medicinu Arsim Gerdžaljiu rekao je da čekaju da preuzmu telo i na Institutu, nastave sa ostalim postupcima kako bi ih indentifikovali. 

„Čekamo da telo bude dovedeno u Institut za sudsku medicinu, gde će se potom podvrgnuti antropološkom ispitivanju, a zatim identifikaciji putem DNK “, rekao je on.Ostale vesti

Petković: Nikada nećemo zaboraviti malog Miloša
Direktor Kancelarije za Kosova i Metohije Petar Petković podsetio je da je na današnji dan pre 22 godine ubijen mali Miloš Petrović iz Cernice.
  • 28.05.2022
Ubijen muškarac u Uroševcu
Jedna osoba preminula je u ranim jutarnjim satima u Uroševcu od posledica povreda zadobijenih vatrenim oružjem.
  • 28.05.2022
Dvostruko ubistvo u Kosovskoj Mitrovici
U Kosovskoj Mitrovici rano jutros dogodilo se dvostruko ubistvo, potvrđeno je za Radio Mitrovica sever.
  • 27.05.2022
Određen pritvor za još četiri lica u slučaju ’’Brezovica’’
Četiri osobe, među kojima je i bivši sekretar Ministarstva za infrastrukturu Vlade Kosova, uhapšene su u najnovijoj akciji u slučaju "Brezovica". Oni su osumničeni za delo primanja mita, a tužilac im je odredio pritvor od 48 sati, saopšteno je iz Tužilaštva.
  • 26.05.2022
Lažna dojava o bombi na otvaranju festivala ’’Mirdita, dobar dan’’
Lažna dojava o postavljenoj bombi u  NGO Habu, u kome je otvaranjem izložbe "Sve naše suze" počeo festival "Mirdita, dobar dan". Prostor je bio ispražnjen, a policijske ekipe sa psima proverile su prostor i utvrdile da je dojava lažna.
  • 26.05.2022
Zaštićeni svedok odbio da svedoči na suđenju za ubistvo Olivera Ivanovića
U nastavku suđenja u slučaju ubistva Olivera Ivanovića zaštićeni svedok odustao je od ispitivanja, tvrdeći da je "uplašen za svoj i život svoje porodice", iako je 2018. godine o ubistvu govorio u izjavi tužilaštvu.
  • 25.05.2022