Vesti
Hronika

Pronađeni posmrtni ostaci u Đakovici

Posmrtni ostaci pronađeni su danas na gradskom groblju u Đakovici, a u blizini ovih ostataka je prema navodima Regionalne direkcije kosovske policije u ovom gradu, pronađena i vojna uniforma sa amblemom OVK, prenosi Kosova Press.

Pronađeni posmrtni ostaci u Đakovici
Groblje u Đakovici (Foto Kosova Press)

Gradsko groblje u naselju Brekoč u Đakovoici i ranije je iskopavano, a Vladina komisija za nestala lica potvrdila je da će se na ovom mestu ponovo izvršiti iskopavanja.

Komandant policijske stanice u Đakovici, major Miljazim Ljumi, naveo je da su posmrtne ostatke pronašli radnici koji rade na uređenju groblja, a zatim o tome obavestili kosovsku policiju. Ljumi je dodao i da je u blizini posmrtnih ostataka pronađena vojna uniforma sa amblemom OVK.

„Kada smo došli na mesto događaja postavili smo zaštitnu traku i obavestili relevantne timove koji će nastaviti dalje radove. Smatramo da se radi o posmrtnim ostacima iz posleratnog ili ratnog perioda, a u blizini ovih posmrtnih ostataka nalazi se vojna uniforma sa amblemom OVK“, rekao je on i dodao da posmrtni ostaci nisu oštećeni.

Kuštrim Gara, iz Vladine komisije za nestala lica, rekao je za Kosova Press da su se na ovoj lokaciji i ranije vršila iskopavanja, kao i da će ih obaviti ponovo.

„Ova lokacija je već poznata. To je sigurno deo agende i verujemo da ćemo se vratiti na ovu lokaciju kako bismo nastavili iskopavanja i ekshumacije kostiju koje mogu biti na ovom mestu“, rekao je on.

Direktor Instituta za Sudsku Medicinu Arsim Gerdžaljiu rekao je da čekaju da preuzmu telo i na Institutu, nastave sa ostalim postupcima kako bi ih indentifikovali. 

„Čekamo da telo bude dovedeno u Institut za sudsku medicinu, gde će se potom podvrgnuti antropološkom ispitivanju, a zatim identifikaciji putem DNK “, rekao je on.Ostale vesti

Sedmi dan protesta na severu Kosova

Protest Srba sa Kosova nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica, ušao je u sedmi dan. Situacija je i dalje mirna, ali napeta.

  • 26.09.2021
Opština Z.Potok: Mogući uzrok požara zastarele instalacije
Postoji mogućnost da su požar u zgradi opštine Zubin Potok izazvale zastarele instalacije, oglasila se u popodnevnim satima u subotu ova opština, koja je ujedno pozvala prištinske zvaničnike da ne iznose optužbe protiv bilo koga bez ikakvih dokaza.
  • 25.09.2021
Preminuo novinar Miloš Vasić
Jedan od osnivača "Vremena", novinar Miloš Vasić, posle duge i teške bolesti, preminuo je danas u Beogradu.
  • 25.09.2021
Zvečan: Pronađene dve eksplozivne naprave u zgradi Centra za registraciju vozila
U zgradi u kojoj se nalazi centar za registraciju vozila u Zvečanu, jutros su pronađene dve eksplozivne naprave koje su potom i uništene, saošteno je iz Kosovske policije regiona Sever, nakon što je kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja saopštio da je izvršen napad „eksplozivnim sredstvima“ u ovom centru.
  • 25.09.2021
Požar u zgradi opštine Zubin Potok

U zgradi Opštine Zubin Potok sinoć je oko 01.00 sat posle ponoći izbio je požar, usled čega su pripadnici vatrogasne jedinice izašli na teren.

  • 25.09.2021
Šesti dan protesta na severu Kosova
U šesti dan ulazi protest Srba sa Kosova nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga kosovske policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, i odlukom Vlade Kosova o zameni registarskih tablica. Noć su proveli u šatorima i oko vatre.
  • 25.09.2021