Vesti
Hronika

Pronađeni posmrtni ostaci u Đakovici

Posmrtni ostaci pronađeni su danas na gradskom groblju u Đakovici, a u blizini ovih ostataka je prema navodima Regionalne direkcije kosovske policije u ovom gradu, pronađena i vojna uniforma sa amblemom OVK, prenosi Kosova Press.

Pronađeni posmrtni ostaci u Đakovici
Groblje u Đakovici (Foto Kosova Press)

Gradsko groblje u naselju Brekoč u Đakovoici i ranije je iskopavano, a Vladina komisija za nestala lica potvrdila je da će se na ovom mestu ponovo izvršiti iskopavanja.

Komandant policijske stanice u Đakovici, major Miljazim Ljumi, naveo je da su posmrtne ostatke pronašli radnici koji rade na uređenju groblja, a zatim o tome obavestili kosovsku policiju. Ljumi je dodao i da je u blizini posmrtnih ostataka pronađena vojna uniforma sa amblemom OVK.

„Kada smo došli na mesto događaja postavili smo zaštitnu traku i obavestili relevantne timove koji će nastaviti dalje radove. Smatramo da se radi o posmrtnim ostacima iz posleratnog ili ratnog perioda, a u blizini ovih posmrtnih ostataka nalazi se vojna uniforma sa amblemom OVK“, rekao je on i dodao da posmrtni ostaci nisu oštećeni.

Kuštrim Gara, iz Vladine komisije za nestala lica, rekao je za Kosova Press da su se na ovoj lokaciji i ranije vršila iskopavanja, kao i da će ih obaviti ponovo.

„Ova lokacija je već poznata. To je sigurno deo agende i verujemo da ćemo se vratiti na ovu lokaciju kako bismo nastavili iskopavanja i ekshumacije kostiju koje mogu biti na ovom mestu“, rekao je on.

Direktor Instituta za Sudsku Medicinu Arsim Gerdžaljiu rekao je da čekaju da preuzmu telo i na Institutu, nastave sa ostalim postupcima kako bi ih indentifikovali. 

„Čekamo da telo bude dovedeno u Institut za sudsku medicinu, gde će se potom podvrgnuti antropološkom ispitivanju, a zatim identifikaciji putem DNK “, rekao je on.Ostale vesti

I večeras protestovali vršnjaci privedenih mladića
Veliki broj omladinaca okupio se i večeras ispred policijske stanice u centru Gračanice u znak protesta zbog pritvaranja sedmorice omladinaca koji su učestvovali u tuči u Lapljem Selu.
  • 27.02.2021
Gračanica: Manji skup ispred policijske stanice
I večeras se manji broj građana, uglavnom mlađih, samoinicijativno okupio ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružio podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
KP: 701 novčana kazna zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 26.02.2021
Gračanica: Protest uprkos zabrani policije

Iako skup nije dozvoljen, jer je prema rečima Policije Kosova potrebno da se prijavi 48 sati unapred, više od sto građana okupilo se večeras ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružili podršku sedmorici pritvorenih momaka. Skup je završen oko 19:00 časova.

  • 25.02.2021
Policija će uručivati prijave organizatorima protesta u Gračanici
Nadležni u Policijskoj stanici u Gračanici najavili su prijave protiv organizatora protesta u centru Gračanice juče i danas. Oni su apelovali na profesore i roditelje učenika da ukažu učenicima na moguće posledice na nepoštovanje epidemioloških mera.
  • 25.02.2021
Zbog nepoštovanja antikovid mera 814 novčanih kazni
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 25.02.2021