Vesti
Hronika

Pronađene tri eksplozivne naprave na severu Kosova

Tri sumnjive eksplozivne naprave pronađene su u opštinama na severu Kosova, koje je uklonio Specijalni tim za uništavanje eksplozivnih naprava (EOD).
Pronađene tri eksplozivne naprave na severu Kosova
Kosovska Mitrovica (Foto Kim)

U Zubinom Potoku, u blizini gradskog stadiona, juče je pronađena sumnjiva eksplozivna naprava, saopšteno je danas iz Kosovske policije.

U Kosovskoj Mitrovici je istog dana, takođe pronađena sumnjiva eksplozivna naprava, kada je jedan muškarac, raščišćavajući podrum u objektu u ulici Nemanjina, naišao na ručnu bombu.

S druge strane, u opštini Leposavić, policiji je juče jedan Srbin iz sela Vuča prijavio da je pored Vučanske banje pronašao nepoznatu napravu zelene boje, sa oznakom M-79. Naprava je imala oblik sprej boce sa polugom za aktiviranje, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Po dobijanju informacije, policijska patrola je izašla na lice mesta i zatekla osumnjičenog Srbina, koji je po dolasku policijskih službenika uzeo nepoznatu napravu i bacio je 10-tak metara od prvobitnog pronalska iste, precizirao je Radović.

Radović je dodao da je tom prilikom osumnjičeni pretio policajcima i opirao se hapšenju.

Osumnjičeni je zatim priveden i podrvgnut alko-testu, gde je utvrđeno da ima 1,06 promila alkohola u dahu.

Odlukom dežurnog tužioca, osumnjičeni je zadržan do otrežnjenja.

Ovaj slučaj koji je okvalifikovan kao “izazivanje opšte opasnosti” i “ometanje službenih lica u obavljanju službene dužnosti”, ide u redovnu proceduru.

Sve tri eksplozivne naprave uklonio je EOD tim KFOR-a.Ostale vesti

Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020