Vesti
Hronika

Pronađene tri eksplozivne naprave na severu Kosova

Tri sumnjive eksplozivne naprave pronađene su u opštinama na severu Kosova, koje je uklonio Specijalni tim za uništavanje eksplozivnih naprava (EOD).
Pronađene tri eksplozivne naprave na severu Kosova
Kosovska Mitrovica (Foto Kim)

U Zubinom Potoku, u blizini gradskog stadiona, juče je pronađena sumnjiva eksplozivna naprava, saopšteno je danas iz Kosovske policije.

U Kosovskoj Mitrovici je istog dana, takođe pronađena sumnjiva eksplozivna naprava, kada je jedan muškarac, raščišćavajući podrum u objektu u ulici Nemanjina, naišao na ručnu bombu.

S druge strane, u opštini Leposavić, policiji je juče jedan Srbin iz sela Vuča prijavio da je pored Vučanske banje pronašao nepoznatu napravu zelene boje, sa oznakom M-79. Naprava je imala oblik sprej boce sa polugom za aktiviranje, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Po dobijanju informacije, policijska patrola je izašla na lice mesta i zatekla osumnjičenog Srbina, koji je po dolasku policijskih službenika uzeo nepoznatu napravu i bacio je 10-tak metara od prvobitnog pronalska iste, precizirao je Radović.

Radović je dodao da je tom prilikom osumnjičeni pretio policajcima i opirao se hapšenju.

Osumnjičeni je zatim priveden i podrvgnut alko-testu, gde je utvrđeno da ima 1,06 promila alkohola u dahu.

Odlukom dežurnog tužioca, osumnjičeni je zadržan do otrežnjenja.

Ovaj slučaj koji je okvalifikovan kao “izazivanje opšte opasnosti” i “ometanje službenih lica u obavljanju službene dužnosti”, ide u redovnu proceduru.

Sve tri eksplozivne naprave uklonio je EOD tim KFOR-a.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022