Vesti
Hronika

Pronađen srpski mladić iz okoline Štrpca

G.K. srpske nacionalnosti iz sela Gornja Bitinja u Opštini Štrpce koji je nestao pre četiri dana, sinoć je pronađen, saopštila je Kosovska policija.

Pronađen srpski mladić iz okoline Štrpca
Brezovica (Foto Kim)

Ovaj dvadesetdevetogodišnjak je pronađen u opštini Suva Reka i, kako tvrde u policiji, u dobrom je zdravstvenom stanju.

Muškarac iz opštine Štrpce je 12. maja izašao iz kuće i njegovoj porodici od tada nije bilo poznato gde se nalazio. Verovali su da je nestao u brdsko-planinskom predelu u blizini svog sela kada je išao da sakuplja lekovito bilje.

Nakon prijave policija intenzivno tragala za njim, a u potragu su se uključili i timovi Kosovskih bezbednosnih snaga, kao i sami građani. Konačno je i pronađen sinoć oko 21 čas i to u rejonu opštine Suva Reka.Ostale vesti

Leposavić: Uhapšen zbog pretnji putem porukama
Kosovska policija je na području opštine Leposavić uhapsila B. Đ. (1981) zbog pretećih poruka, upućenih dvema osobama u dva odvojena slučaja.
  • 06.06.2023
Zvečanski maturanti: Nismo ovako zamišljali kraj školske godine
Maturanti Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Zvečanu, povodom završetka školske godine, danas su prodefilovali gradskim ulicama, uz pesmu, srpske trobojke i transparent „Zvečan je večan“.
  • 05.06.2023
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru“
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru, koja je stradala u formalnom miru i svima nama pokazala koliko je taj mir za druge, koliko je ta sloboda za druge i koliko nama nije došla“, kazao je ispred spomen kapele posvećene stradalom mladiću književnik i novinar Živojin Rakočević. Prethodno je na gračaničkom groblju služen parastos kojim je obeležena 19. godišnjica Popovićevog ubistva. 
  • 05.06.2023
KFOR uklonio bodljikavu žicu uz ogradu; građani blokirali vozilo KP, vojnici ga propustili
Vojnici KFOR-a uklonili su bodljikavu žicu prethodno postavljenu uz metalnu ogradu u Zvečanu. Okupljeni su potom blokirali prolaz vozilu policije nakon što je prethodno došlo do metalne ograde.
  • 05.06.2023
Osmi dan protesta Srba u opštinama na severu Kosova

Osmi dan protesta građana na severu Kosova. Srbi zahtevaju da se specijalne jedinice kosovske policije povuku iz zgrada lokalnih samouprava Zvečan, Leposavić i Zubin Potok i sa severa, kao i da novoizabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština.

  • 05.06.2023
Devetnaest godina od ubistva Dimitrija Popovića
Navršeno je devetnaest godina od ubistva srpskog srednjoškolca u Gračanici Dimitrija Popovića. 
  • 05.06.2023