Pronađen eksploziv kod Gazimestana

Na raskrsnici kod Gazimestana, na oko 200 metara od spomenika kosovskim junacima, pronađeno je 15 kilograma eksploziva, saznaje RTV Kim.

Podeli ovaj članak sa:
 • Gazimestan (Foto arhiva Kim)

Pre oko sat i po vremena policija je izašla na lice mesta i obezbedila lokaciju na kojoj se nalazi eksploziv.

Na terenu su trenutno jake policijske snage i desetak drugih automobila.

Put koji vodi ka spomeniku kosovskim junacima je zatvoren i preko njega je, na oko 200 metara do spomenika prevučena traka kojom se zabranjuje prolaz.

Spomenički kompleks Gazimestan je zaštićena zona na kojoj se nalazi spomenik posvećen kosovskim junacima, rad arhitekte Aleksandra Deroka. Desetak godina nakon sukoba obezbeživao ga je KFOR, a sada ga svakodnevno obezbeđuje Kosovska Policija.

Saobraćaj magistralnim putem Priština - Kosovska Mitrovica se odvija bez zastoja.

Ostale vesti

 • Nove krađe u Novom Brdu

  Nove krađe u Novom Brdu

  Nepoznati počinioci su u noći između subote i nedelje ukrali porodici Novice Savića iz sela Izvor u novobrdskoj opštini kravu i tele. Šteta se procenjuje na oko dve hiljade evra. Istoj familiji, pre pet godina na sličan način ukradene su dve krave muzare, a do sada počinioci nisu pronađeni.

 • U Devet Jugovića kod Prištine tuča i oružje

  U Devet Jugovića kod Prištine tuča i oružje

  Kosovska policija saopštila je kasno sinoć da je juče popodne u selu Devet Jugovića, kojem je sada promenjen naziv u Bardoš, kod Prištine došlo do svađe, a potom i do tuče zmeđu dva Albanca i jednog Srbina. Prema šturim informacijama Kosovske policije, spor je rezultirao „sukobom lica koja su bila naoružana“.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane