Vesti
Hronika

Pronađen eksploziv kod Gazimestana

Na raskrsnici kod Gazimestana, na oko 200 metara od spomenika kosovskim junacima, pronađeno je 15 kilograma eksploziva, saznaje RTV Kim.
Pronađen eksploziv kod Gazimestana
Gazimestan (Foto arhiva Kim)

Pre oko sat i po vremena policija je izašla na lice mesta i obezbedila lokaciju na kojoj se nalazi eksploziv.

Na terenu su trenutno jake policijske snage i desetak drugih automobila.

Put koji vodi ka spomeniku kosovskim junacima je zatvoren i preko njega je, na oko 200 metara do spomenika prevučena traka kojom se zabranjuje prolaz.

Spomenički kompleks Gazimestan je zaštićena zona na kojoj se nalazi spomenik posvećen kosovskim junacima, rad arhitekte Aleksandra Deroka. Desetak godina nakon sukoba obezbeživao ga je KFOR, a sada ga svakodnevno obezbeđuje Kosovska Policija.

Saobraćaj magistralnim putem Priština - Kosovska Mitrovica se odvija bez zastoja.Ostale vesti

KM: Dve detonacije, pretpostavlja se da su bačene šok bombe, nema povređenih

Bar dve detonacije zabeležene su večeras u multietničkim delovima severne Mitrovice. Nema štete niti povređenih, pretpostavlja se da su bačene šok bombe, potvrđeno je za Radio Kontakt Plus iz Kosovske policije za region Sever.

  • 07.12.2022
Velika Hoča: Policija i carina pretresle vinicu Petrović
Pripadnici Kosovske Policije i carine Kosova došli su u Veliku Hoču kako bi sproveli akciju kontrole proizvođača vina. Vinici Petrović preti oduzimanje 40.000 litara vina.
  • 07.12.2022
KP i EULEKS obezbeđuju Kancelariju OIK u Mitrovici
Sumnja se da su u prostorijama Opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice danas bačene dve eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala, potvrđeno je za KoSSev portal iz dva službena izvora.
  • 06.12.2022
KP o situaciji na severu: Zabeleženo više incidenata, demolirane kancelarije OIK
Kosovska policija (KP) je saopštila da je u ranim popodnevnim časovima u pojedinim delovima Zubinog Potoka i Severne Mitrovice zabeleženo više incidenata (sumnja se na pucnjavu i eksplozije), ali da nije bilo povređenih. Prema navodima iz KP, demonstranti su demolirali kancelarije Opštinske izborne komisije.
  • 06.12.2022
Nakon kratkog incidenta u Severnoj Mitrovici građani se razišli
Gotovo isto kao i u Zubinom Potoku, najavljeni članovi OIK-a za četiri opštine na severu danas su, kako se pretpostavlja, sa istim ciljem u pratnji policije došli i u Severnu Mitrovicu, nakon čega se i u ovoj opštini okupila veća grupa građana. Ceo incident je pratio zvuk sirena, a kako kažu građani, začulo se i par detonacija. I dok su se građani u Mitrovici razišli, u Zvečanu su i dalje u manjem broju okupljeni u blizini opštine.
  • 06.12.2022
Otac Granita Džake pretio novinarki
Ragip Džaka, otac Granita Džake, švajcarskog fudbalskog reprezentativca albanskog porekla, pretio je novinarki u televizijskom programu.
  • 06.12.2022