Pronađen eksploziv kod Gazimestana

Na raskrsnici kod Gazimestana, na oko 200 metara od spomenika kosovskim junacima, pronađeno je 15 kilograma eksploziva, saznaje RTV Kim.

Podeli ovaj članak sa:
 • Gazimestan (Foto arhiva Kim)

Pre oko sat i po vremena policija je izašla na lice mesta i obezbedila lokaciju na kojoj se nalazi eksploziv.

Na terenu su trenutno jake policijske snage i desetak drugih automobila.

Put koji vodi ka spomeniku kosovskim junacima je zatvoren i preko njega je, na oko 200 metara do spomenika prevučena traka kojom se zabranjuje prolaz.

Spomenički kompleks Gazimestan je zaštićena zona na kojoj se nalazi spomenik posvećen kosovskim junacima, rad arhitekte Aleksandra Deroka. Desetak godina nakon sukoba obezbeživao ga je KFOR, a sada ga svakodnevno obezbeđuje Kosovska Policija.

Saobraćaj magistralnim putem Priština - Kosovska Mitrovica se odvija bez zastoja.

Ostale vesti

 • KM: Obeležena godišnjica kidnapovanja rudara kopa Belaćevac

  KM: Obeležena godišnjica kidnapovanja rudara kopa Belaćevac

  Polaganjem venaca na spomenik "Istina" u Kosovskoj Mitrovici, članovi porodica i Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih sa Kosova i Metohije, obeležili su danas 21 godinu od prvog masovnog kidnapovanja Srba na KiM - otmice radnika površinskog kopa "Belaćevac" kod Obilića.

 • Rošiću i Spasojeviću produžen pritvor

  Rošiću i Spasojeviću produžen pritvor

  Sud u Prištini produžio je za još dva meseca pritvor Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, osumnjičenima za umešanost u slučaju ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine.

 • Još nema pismene odluke o produžetku pritvora policajcima

  Još nema pismene odluke o produžetku pritvora policajcima

  Uprkos informaciji koja je objavljena u albanskim medijima da je odbijena žalba o produženju pritvora za 11 Srba, pripadnika kosovske granične policije, koji su uhapšeni u akciji na severu Kosova, advokat jednog od pritvorenih, Dejan A. Vasić kaže za RTV Kim da branioci još nisu primii pismenu odluku o tome.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane