Pronađen eksploziv kod Gazimestana

Na raskrsnici kod Gazimestana, na oko 200 metara od spomenika kosovskim junacima, pronađeno je 15 kilograma eksploziva, saznaje RTV Kim.

Podeli ovaj članak sa:
 • Gazimestan (Foto arhiva Kim)

Pre oko sat i po vremena policija je izašla na lice mesta i obezbedila lokaciju na kojoj se nalazi eksploziv.

Na terenu su trenutno jake policijske snage i desetak drugih automobila.

Put koji vodi ka spomeniku kosovskim junacima je zatvoren i preko njega je, na oko 200 metara do spomenika prevučena traka kojom se zabranjuje prolaz.

Spomenički kompleks Gazimestan je zaštićena zona na kojoj se nalazi spomenik posvećen kosovskim junacima, rad arhitekte Aleksandra Deroka. Desetak godina nakon sukoba obezbeživao ga je KFOR, a sada ga svakodnevno obezbeđuje Kosovska Policija.

Saobraćaj magistralnim putem Priština - Kosovska Mitrovica se odvija bez zastoja.

Ostale vesti

 • Kosovskom tužilaštvu stigli odgovori iz Srbije

  Kosovskom tužilaštvu stigli odgovori iz Srbije

  Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je primilo nekoliko odgovora na pitanja koja su bila upućena nadležnim organima Srbije a u vezi istrage ubistva srpskog političara na Kosovu, Olivera Ivanovića.

 • Tokom 2018 godine u saobraćajnim nesrećama stradalo 128 ljudi

  Tokom 2018 godine u saobraćajnim nesrećama stradalo 128 ljudi

  Kosovska policija je u poslednjih godinu dana – od prvog januara do 31. decembra 2018. godine zabeležila više od 400.000 saobraćajnih prekršaja. Ipak, u odnosu na 2017. godinu, Kosovska policija u 2018. beleži manji broj saobraćajnih nesreća, kao i manji broj nesreća sa smrtnim ishodom.

 • U Peći prodavano pokvareno meso

  U Peći prodavano pokvareno meso

  Osnovno tužilaštvo u Peći, Odeljenje za teška krivična dela, podnelo je Osnovnom sudu u ovo gradu, zahtev za određivanje mere pritvora protiv optuženog S. Š. jer je osumnjičen da je počinio krivično delo "proizvodnja i stavljanje u promet štetnih namirnica “.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane