Vesti
Hronika

Produžen pritvor vozaču autobusa i vođama puta

Vozaču i vođama puta iz autobusa koji je prevozio raseljene na glasanje u nedelju, određen je pritovor od trideset dana. Iz Kancelarije za KiM protestuju zbog, kako navode, pravnog nasilja.
Produžen pritvor vozaču autobusa i vođama puta
Autobus sa raseljenima (Foto Kosovasot)

U Kancelariji za KiM navode da su Saša Aranđelović, Dejan Urošević i Goran Savković, koji su uhapšeni 22. oktobra na Jarinju zbog navodne sumnje da su prevozili eksplozivne materije, izloženi pravnom nasilju.

“Svima je na prvi pogled jasno da je reč o podmetnutnim eksplozivnim napravama, odnosno diverziji koja je za cilj imala da se spreči dolazak interno raseljenih lica na biračka mesta na Kosovu i Metohiji”, navode u ovoj Kancelariji.

Takođe se ističe da hapšenje trojice Srba prilikom prevoza interno raseljenih lica na glasanje predstavlja, kako kršenje slobode kretanja tako i kršenje biračkog prava.

Ovaj primer pravnog nasilja, kažu u Kancelariji, pokazujezašto je važno da srpske sudije i tužioci što pre stupe na funkciju na Kosovu i Metohiji.

 Ostale vesti

Policija privela pet lica i zaplenila 20 kg marihuane
U akciji Kosovske policije u Prištini, privedeno je pet lica koja su osumnjičena za izvršenje krivičnih dela “neovlašćena kupovina, posedovanje i distribucija opojnih supstanci” i “neovlašćeno posedovanje oružja”.
  • 15.07.2020
Priština: Zaraženi pacijent napadnut zbog izlaska iz kuće
Osobu zaraženu virusom Kovid 19 zbog nepoštovanja mera samoizolacije juče je u Prištini napala grupa ljudi, javlja Kallxo.
  • 15.07.2020
Tači: Moj advokat je odgovarao na pitanja i interesovanja tužilaštva
Kosovski predsednik Hašim Tači je po izlasku iz prostorija Haškog tribunala izjavio da je njegov advokat Amerikanac Pjer Ričard Prosper odgovarao na pitanja i interesovanja Specijalnog tužilaštva i da će se ispitivanje nastaviti sutra.
  • 13.07.2020
Tači pred istražiteljima u Hagu
Kosovski predsednik Hašim Tači stigao je u sud u Hagu gde će biti saslušan. Prištinski advokat Tom Gaši pretpostavlja da će biti saslušan u vezi sa optužnicom koja je podignuta ‪24. aprila‬, a koja je objavljena 24. juna.
  • 13.07.2020
Policija uhapsila neke od demonstranata, pendrecima i na devojke

Policija je sinoć ispred Skupštine, kako je objavio KRIK, uhapsila neke od demonstranata koji su nakon što je protest završen, i dalje bili na stepenicama zgrade parlamenta.

  • 12.07.2020
“Vreme prolazi tragovi na duši ostaju večno”
Navršene su 22 godine od početka kidnapovanja Srba iz Retimlja kod Orahovca. Najpre je otet Jugoslav Kostić na imanju "Orvina" 10. jula 1998. godine. Tada je počela tragedija ove porodice. Sedam dana potom, 17. jula je iz Retimlja oteto još 14 Kostića, a stari Anđelкo je ubijen na кućnom pragu.
  • 11.07.2020