Vesti
Hronika

Produžen pritvor M. M. za još dva meseca

Muškarcu srpske nacionalnosti M. M. uhapšenom 13. juna u severnom delu Mitrovice produžen je pritvor do 13. novembra ove godine, potvrdio je za Radio Kontakt Plus njegov advokat Miodrag Brkljač.

Produžen pritvor M. M. za još dva meseca
Ilustracija (Foto Shutterstock)

Brkljač je rekao da su razlozi zbog kojih je pritvor produžen njegovom klijentu gotovo isti kao u prethodnim rešenjima.

„Njemu je pritvor produžen zbog opasnosti od bekstva u centralnu Srbiju. Tužilaštvo smatra da navodno postoji opasnost da će on, ukoliko se nađe na slobodi, uticati na saučesnike i svedoke koji još uvek nisu saslušani. Takođe, naveli su i da navodno postoji opasnost da M. M. ponovi krivična dela za koja se tereti“, objasnio je on.

Advokat je rekao da su povodom ove odluke dostavili žalbu Apelacionom sudu u Prištini, koji u narednom periodu treba reaguje po tom pitanju.

„Smatramo da bi kućni pritvor postigao istu svrhu kao sudski pritvor. Imamo primer gospodina Pantića koji je u kućnom pritvoru bio gotovo osam meseci. On je ispoštovao odluku suda, a za isto krivično delo se tereti kao moj klijent. Postoji zakonski osnov da se on stavi u kućni pritvor ili da se odredi jemstvo i brani sa slobode. Nažalost, to ne može da prođe u ovom trenutku, jer je očigledno da politička situacija diktira ovakve odluke suda i tužilaštva“, naglasio je Brkljač.

M. M. se stavlja na teret učešće u incidentu ispred kancelarije Opštinske izborne komisije u severnom delu Mitrovice 06. decembra 2022. godine, sukobu demonstranata i KFOR-a 29. maja u Zvečanu.Ostale vesti

KP: Četrnaestogodišnjak samo pokazivao noževe
Večeras nešto pre 18 časova na igralištu u Mikro naselju došlo je do incidenta među decom kada je jedan četrnaestogodišnjak pretio noževima drugoj deci. Srpski izvori navode da se radilo o licu albanske nacionalnosti koji je napao srpsku decu, dok Kosovska policija, ne precizirajući nacionalnost, negira da je u ovom slučaju maloletnik nasrnuo na drugu decu, već da je pokazao noževe, nakon čega su se deca uplašila i otrčala u svoje kuće.
  • 23.09.2023
Nikola Elezović: Otac je lošeg zdravstvenog stanja

Nikola Elezović, sin Ilije Elezovića koji se sumnjiči za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva i koji se nalazi u pritvoru u Podujevu, kazao je da je njegov otac jako lošeg zdravstvenog stanja, nakon dve teške operacije karcinoma i da metastaza napreduju.

  • 23.09.2023
Kosovska policija na Bistrici zaplenila preko 3,5 tone paprike iz Srbije

Kosovska policija sprečila je noćas na Severu šverc preko tri i po tone paprike, pohvalila se sama svojim rezultatima.

  • 23.09.2023
Policija o bombama u Kosovskom Pomoravlju: Otvoren slučaj izazivanja opšte opasnosti
U vezi sa bacanjem ručnih bombi u Kosovskom Pomoravlju, otvoren je slučaj izazivanja opšte opasnosti. Iz Kosovske policije je potvrđeno da su dve bombe eksplodirale, jedna ne, i saopšteno je da je istraga u toku.
  • 23.09.2023
Lučić: Najteži deo smo rešili
Najteži deo smo rešili, a to je da uopšte naša firma postoji, kaže za RTS generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić nakon što je Priština usvojila žalbu na rešenje o zabrani rada ćerke firme "MTS doo" na Kosovu.
  • 23.09.2023
Barbano osudio upotrebu eksplozivnih naprava
Šef EULEKS-a Đovani Pjetro Barbano osudio je bacanje eksplozivnih naprava na Kosovu i istakao  da "ovakvi incidenti pokazuju neophodnost hitne deeskalacije".
  • 22.09.2023