Vesti
Hronika

Produžen pritvor četvorici Srba sa Kosova

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Peći, Sulj Ljokaj produžio je za još dva meseca pritvor četvorici Srba sa severa Kosova koji su na Mokroj Gori proslavljali Dan borovnice uz hice iz lovačkih pušaka.
Produžen pritvor četvorici Srba sa Kosova
Ilustracija (Foto rtcg.me)

Pritvor je produžen Radomiru Кasaloviću, Predragu Mihajloviću, Milunu Utviću i Goranu Mihajloviću, koji žive u Zubinom Potoku.

Oni su privedeni 15. avgusta kada su na Mokroj Gori slavili dan borovnice i prema tradiciji opalili nekoliko metaka iz lovačkog naoružanja.

“Svi osumnjičeni su tokom istrage priznali radnje koje ih inkriminišu, takođe svi žive na Кosovu, zaposleni su, pa samim tim ne postoji osnov za određivanje sudskog pritvora. Nadam se da će u žalbenom postupku Apelacioni sud imati više razumevanja za ove argumente i da će im omogućiti odbranu sa slobode”, kazao je advokatDejan A. Vasić, branilac Miluna Utvića.Ostale vesti

Sutra nastavak suđenja Krstiću i Šabaniju
Suđenje Zlatanu Krstiću i Destanu Šabaniju za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva biće nastavljeno i sutra, potvrdio je za RTV Kim advokat Dejan A. Vasić.
  • 17.09.2020
Uhapšene četiri osobe osumnjičene za krivično delo prostitucije
U Prištini i Kosovu Polju uhapšene su četiri osobe osumnjičene za izvršenje krivičnih dela „omogućavanje ili prisiljavanje na prostituciju“, „obezbeđivanje prostorija za prostituciju“ i „saizvršilaštvo“, navodi se u saopštenju Kosovske policije.
  • 16.09.2020
Obijena crkva u Babinom Mostu
Crkva Pokrova Presvete Bogorodice u Babinom Mostu sinoć je obijena, potvrdio je za RTV Kim sveštenik Aleksandar Našpalić.
  • 15.09.2020
Osumljičenima za ubistvo Ivanovića produženo javljanje policiji
Posebno odeljenje Osnovnog suda u Prištini produžilo je meru javljanja u policijsku stanicu prema Dragiši Markoviću, Silvani Arsović i Žarku Jovanoviću, osumnjičenima da su pomagali izvršiocima ubistva Olivera Ivanovića nakon izvršenog krivičnog dela.
  • 14.09.2020
Kuzmin: Bez objašnjenja priveden i pušten iz pritvora
Milan Trajković iz Kuzmina priveden je juče u policijsku stanicu Kosovo Polje nakon što se usprotivio isključenju struje, saznaje RTV Kim. Nakon 24 sata provednih u pritvoru u Prištini pušten je kući ali bez obrazloženja zašto je uopšte bio hapšen.
  • 11.09.2020
Kosnet: SAD i Kosovo će ojačati partnerstvo u borbi protiv terorizma
U znak sećanja na žrtve terorističkih napada u Njujorku 11. septembra 2001. godine, predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani i američki ambasador Filip Kosnet položili su vence na spomen-ploču u Prištini.
  • 11.09.2020