Vesti
Hronika

Produžen pritvor četvorici Srba sa Kosova

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Peći, Sulj Ljokaj produžio je za još dva meseca pritvor četvorici Srba sa severa Kosova koji su na Mokroj Gori proslavljali Dan borovnice uz hice iz lovačkih pušaka.
Produžen pritvor četvorici Srba sa Kosova
Ilustracija (Foto rtcg.me)

Pritvor je produžen Radomiru Кasaloviću, Predragu Mihajloviću, Milunu Utviću i Goranu Mihajloviću, koji žive u Zubinom Potoku.

Oni su privedeni 15. avgusta kada su na Mokroj Gori slavili dan borovnice i prema tradiciji opalili nekoliko metaka iz lovačkog naoružanja.

“Svi osumnjičeni su tokom istrage priznali radnje koje ih inkriminišu, takođe svi žive na Кosovu, zaposleni su, pa samim tim ne postoji osnov za određivanje sudskog pritvora. Nadam se da će u žalbenom postupku Apelacioni sud imati više razumevanja za ove argumente i da će im omogućiti odbranu sa slobode”, kazao je advokatDejan A. Vasić, branilac Miluna Utvića.Ostale vesti

Gaši i Kljinaku odbijaju da odgovore na poziv Specijalnog suda
Advokatu veterana "OVK" Tomu Gašiju i sekretaru iste organizacije Fatonu Kljinaku juče je upućen poziv da se jave predstavnicima Euleksa. Oni su to odbili.
  • 01.10.2020
Šarčeviću zabranjen ulazak na Kosovo
Ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladenu Šarčeviću vlasti u Prištini su zabranile ulazak na Kosovo, javljaju Novosti.
  • 30.09.2020
U Plemetini napadnuto srpsko dete
U Plemetini, kod Obilića, danas oko 13 časova nepoznate osobe napale su osmogodišnjeg M. V. kada se vraćao iz škole, potvrdila je za RTV Kim dečakova majka Bojana Vuksanović. Porodica sumnja na pokušaj otmice.
  • 29.09.2020
Osuđeni kosovski poslanik Etem Arifi predao se policiji
Poslanik u kosovskoj skupštini Etem Arifi predao se policiji i prebačen je u pritvorski centar u Prištini na izdržavanje kazne zatvora od 15 meseci, na koju je osuđen zbog finansijskih prevara sa subvencijama.
  • 29.09.2020
Pokušaj pljačke u Babinom Mostu

Nepoznati počinioci upali su u toku jučerašnjeg dana u porodičnu kuću Bobana Dančetovića u Babinom Mostu i tom prilikom napravili premetačinu.

  • 29.09.2020
Preminuo Dragiša Murganić, sekretar Crvenog krsta KiM
Dragiša Murganić, dugogodišnji sekretar Crvenog krsta Кosova i Metohije, preminuo je juče posle duže bolesti, objavile su Novosti.
  • 29.09.2020