Vesti
Hronika

Produžen kućni pritvor Dejanu Pantiću

Osnovni sud u Prištini, na zahtev Specijalnog tužilaštva, produžio je meru kućnog pritvora za još dva meseca bivšem policajcu iz Kosovske Mitrovice Dejanu Pantiću, potvrdila je Tanjugu Pantićeva supruga Suzana.
Produžen kućni pritvor Dejanu Pantiću
Osnovni sud u Prištini (Foto Kim ahriva)

Suzana Pantić objasnila je da je policajac, koji je došao u proveru, njenom suprugu Dejanu pokazao papir na albanskom jeziku na kome piše da mu je pritvor produžen do 9. maja.

"Rekao mu je da će mu stići prevedeno rešenje koje mi, međutim, napismeno još nismo dobili", rekla je Pantićeva, koja je navela da zdravstveno stanje njenog supruga nije najbolje, da se psihički ne oseća dobro i da je anksiozan.

Bivšeg policajca Dejana Pantića tužilaštvo tereti za, kako tvrde, "organizovanje terorističkog napada" 6. decembra prošle godine na zgradu Opštinske izborne komisije.

Pantić je uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje 10. decembra, što je bio povod da Srbi podignu barikade na severu Kosova, koje su trajale 20 dana.Ostale vesti

Tri osobe uhapšene na Merdaru, u vozilu imale 24 pištolja
Kosovska policija uhapsila je tri osobe na prelazu Merdare i zaplenila 24 pištolja koje je pronašla prilikom pretresa automobila stranih registarskih oznaka kojim je upravljao nemački državljanin.
  • 03.10.2023
Šta se sve Milanu Radoičiću stavlja na teret: Kolika kazna mu je zaprećena
Za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti. koja se stavljaju na teret Milanu Radoičiću zaprećena je kazna zatvora do 12 godina.
  • 03.10.2023
Petronijević: Radoičić bio u Beogradu u trenutku hapšenja

Milan Radoičić je doveden nakon pretresa njegovog stana u Beogradu, koji je izvršen jutros, u prostorije Višeg javnog tužilaštva, izjavio je njegov branilac Goran Petronijević. Kako je rekao, Radoičić je u trenutku hapšenja bio u Beogradu, danas je dao izjavu u VJT i tužilaštvo je predmet sada ustupilo sudiji za prethodni postupak.

  • 03.10.2023
Saslušan Radoičić, negirao sva krivična dela koja mu se stavljaju na teret

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Milan R. (45) zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška dela protiv opšte sigurnosti.

  • 03.10.2023
Kosovska policija izvršila pretres prostorija firme “Rad 028”

Kosovska policija je izvršila dpretres prostorija firme "Rad 028" u Zvečanu.

  • 03.10.2023
MUP: Uhapšen Milan Radoičić, određen pritvor 48 sati

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija kod lica Milana Radoičića kojem je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova.

  • 03.10.2023