Vesti
Hronika

Prizren: Uhapšen pripadnik pokreta "Gulen"

Na osnovu međunarodne poternice u Prizrenu je uhapšen državljanin Turske, dobrovoljac pokreta "Gulen", javili su danas prištinski mediji.
Prizren: Uhapšen pripadnik pokreta
Prizren (Foto en.wikipedia.org)

Policija Kosova je saopštila da mu je, na osnovu naloga nadležnog tužilaštva, određena mera pritvota, a predstavnici sudskih vlasti najavili su da će danas biti saslušan pred nadležnim sudom.

Portal koha.net objavio je da se radi o Uguru Toksoju, koji je predstavnik dobrovoljaca pokreta "Gulen" na Kosovu.

On je u Turskoj optužen da je je učestvovao u pokušaja državnog udara u toj zemlji u julu prošle godine.

Portal navodi da Toksoj ima sva potrebna dokumenta i dozvolu boravka na Kosovu, gde je radio kao dobrovoljac fondacije "Atmosfera", koja odvija aktivnosti u okviru obrazovnog sistema Kosova od 2004 godine.

Pokret Gulen čine sledbenici Fetulaha Gulena koga je predsednik Turske Redžep Taip Erdogan optužio za pokušaja državnog udara.

U maju prošle godine "Gulenov" pokret označen kao teroristička organizacija u Turskoj, koji se u toj zemlji naziva "državna senka".Ostale vesti

Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

  • 04.08.2020
Jevtić: Pucano na kuću povratnika u Vidanju
Danas oko 13 sati, nepoznata lica pucala su iz vozila na kuću povratnika u selu Vidanje kod Kline, objavio je ministar za povratak i zajednice Dalibor Jevtić.
  • 04.08.2020
Novi incident u severnom delu Mitrovice, korišćeno vatreno oružje
U Kosovskoj Mitrovici treći dan zaredom, ponovo je došlo do incidenta. Korišćeno je vatreno oružje, a u tuči koja se dogodila, najmanje jedno lice je zadobilo povrede, potvrdio je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.
  • 04.08.2020
Merdare: Zaplenjeno preko 10.000 falsifikovanih evra
Na kontrolnom punktu Merdare noćas je zaplenjeno 10.500 falsifikovanih evra, saopštila je Uprava carine.
  • 01.08.2020
Na zidu ograde Pešića u Klini ispisana poruka
Preteća poruka na engleskom jeziku “killer” (ubica) ispisana je sinoć oko 19 sati na zidu ograde oko porodičnog doma srpskih povratnika Aleksandra i Vesne Pešić u Klini, potvrdio je za Kosovo Onlajn predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković.
  • 27.07.2020
Staro Gracko: Bol ne prestaje, vreme je da neko odgovara
Parastosom u Starom Gracku, kod Lipljana, obeležena je 21 godina od ubistva 14 srpskih žetelaca. Porodice stradalih i dalje čekaju pravdu i nadaju se da će počinioci biti pronađeni.
  • 23.07.2020