Vesti
Hronika

Prizren: Uhapšen pripadnik pokreta "Gulen"

Na osnovu međunarodne poternice u Prizrenu je uhapšen državljanin Turske, dobrovoljac pokreta "Gulen", javili su danas prištinski mediji.
Prizren: Uhapšen pripadnik pokreta
Prizren (Foto en.wikipedia.org)

Policija Kosova je saopštila da mu je, na osnovu naloga nadležnog tužilaštva, određena mera pritvota, a predstavnici sudskih vlasti najavili su da će danas biti saslušan pred nadležnim sudom.

Portal koha.net objavio je da se radi o Uguru Toksoju, koji je predstavnik dobrovoljaca pokreta "Gulen" na Kosovu.

On je u Turskoj optužen da je je učestvovao u pokušaja državnog udara u toj zemlji u julu prošle godine.

Portal navodi da Toksoj ima sva potrebna dokumenta i dozvolu boravka na Kosovu, gde je radio kao dobrovoljac fondacije "Atmosfera", koja odvija aktivnosti u okviru obrazovnog sistema Kosova od 2004 godine.

Pokret Gulen čine sledbenici Fetulaha Gulena koga je predsednik Turske Redžep Taip Erdogan optužio za pokušaja državnog udara.

U maju prošle godine "Gulenov" pokret označen kao teroristička organizacija u Turskoj, koji se u toj zemlji naziva "državna senka".Ostale vesti

Pronađeno telo muškarca kod Gračaničkog jezera
Bivši policijski službenik na Kosovu Fadilj Suljević pronađen je mrtav u blizini Gračaničkog jezera, javljaju prištinski mediji i dodaju da se radi o osobi koja je kao svedok bila pozvana u Specijalni sud za zločine pripadnika nekadašnje OVK.
  • 15.01.2021
Kosovski političari na godišnjici u Račku
Kosovski političari odali su danas počast stradalima ispred Memorijalnog kompleksa u Račku.
  • 15.01.2021
Miroslav Ivanović: Oliverovo ime nekome para uši
"Nažalost, sve moje reči se obistinjuju. Prolazi i treća godina i pravog rezultata istrage za izvršiteljem i nalogodavcem nema. Nema pomaka", rekao je za RTV Kim Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera.
  • 15.01.2021
U slučaju Ivanović propuste pravili i policija i tužilaštvo i sud
Ni tri godine od ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici ni izvršilac, ni nalogodavac ubistva nisu poznati. Sudski proces koji se vodi pred kosovskim sudovima advokati ocenjuju odugovlačenjem, optužnicu neargumentovanom i "sklepanom", a istragu promašenom.
  • 15.01.2021
SDP: U subotu trogodišnji pomen Oliveru Ivanoviću
Građanska inicijativa SDP obeležiće trogodišnji pomen Oliveru Ivanoviću u subotu u 10 sati na mestu ubistva, odnosno, ispred sedišta ove inicijative u Kosovskoj Mitrovici.
  • 14.01.2021
Uhapšen osumnjičeni za pljačku u hotelu u Gračanici
Kosovska policija uhapsila je jedno lice koje je osumnjičeno za oružanu pljačku u hotelu u Gračanici u novembru prošle godine. Za još jednim licem se traga.
  • 13.01.2021