Vesti
Hronika

Prizren: U toku saslušanje bivšeg direktora policije u vezi slučaja Dehari

U Generalnoj policijskoj upravi u Prizrenu u toku je saslušanje bivšeg regionalnog direktora policije u ovom gradu Nedžmija Krasnićija u vezi slučaja Astrita Deharija koji je pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji, a Krasnići je izjavio da je uzrok njegove smrti uzimanje lekova.
Prizren: U toku saslušanje bivšeg direktora policije u vezi slučaja Dehari
Prizren (Foto arhiva KIM)

Krasnići je prošle godine podneo ostavku na mesto direktora policije u Prizrenu, a trenutno obavlja funkciju u Graničnoj policiji, piše KTV, prenosi Koha.

Poslanica PS Albulena Hadžiu otkrila je danas šokantnu vest o nestanku osobe iz sobe Astrita Deharija, Adonisa Gašija.

“Sinoć nas je portal kallxo.com obavestio da je nestala jedna osoba koja je bila u ćeliji sa našim aktivistom Astritom Deharijem. Nema sumnje da je ova vest bila šok za sve nas koji tražimo pravdu za Astrita. Nemamo informaciju da li je ta vest tačna, a ako jeste, pitam se šta institucje preduzimaju u vezi tog slučaja. Porodica, aktivisti i građani bi trebalo da budu obavešteni što pre”, napisala je Hadžiu na svom Fejsbuk profilu.

Osnovni sud u Prištini prvobitno je Gašija osudio na tri godine i 10 meseci zatvora zbog „pomaganja u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva“.

Apelacioni sud je u maju prošle godine pooštrio kazne protiv optuženih, uključujući Adonisa Gašija, i kaznu mu povećao na osam godina zatvora.Ostale vesti

Godišnjica ubistva Dimitrija Popovića
Danas se navršava šesnaest godina od ubistva srednjoškolca Dimitrija Popovića iz Gračanice. Porodica i prijatelji organizovali su parastos ubijenom mladiću.
  • 05.06.2020
Ukradeni automobil Mališe Tijanića pronađen uništen
Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić je na Tviter nalogu saopštio da je automobil koji je krajem aprila ukraden Mališi Tijaniću iz Crkoleza, pronađen danas i da je potpuno uništen.
  • 04.06.2020
Tačijevo obezbeđenje pod istragom PIK-a i Tužilaštva
Policijski inspektorat Kosova i Državno tužilaštvo objavili su u zajedničkoj izjavi da se bave jučerašnjim incidentom u kome su telohranitelji predsednika Kosova Hašima Tačija pretukli aktivistu Pokreta Samoopredeljenja (PS) koji je Tačija nazivao "lopovom".
  • 04.06.2020
Dečani: Preminuo poslednji Srbin u varošici
U Dečanima je juče pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.
  • 03.06.2020
U Osojanu opljačkane dve kuće
U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
  • 02.06.2020
Nesreća u rudniku u Novom Brdu
U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
  • 02.06.2020