Vesti
Hronika

Privođenja zbog ometanja izbornog procesa

Šest osoba je privedeno danas zbog pokušaja opstrukcije izbornog procesa na Kosovu, saopštili su kosovsko tužilaštvo i policija na konferenciji za medije.
Privođenja zbog ometanja izbornog procesa
Privođenja na Kosovu (Foto Novosti)

Kako je rekla koordinatorka za izbore iz tužilaštva Laura Pula, u Gnjilanu je jedna osoba pritvorena zbog zloupotrebe službenog položaja kada je pokušala da glasa u ime druge osobe, prenosi Radio Slobodna Evropa.

U Lipljanu je uhapšen posmatrač zbog nošenja oružja bez dozvole, a iz istog razloga pritvorena je i jedna osoba u Mitrovici.

U Mitrovici su takođe pritvorena i dva komesara zbog opstrukcije izbornog procesa, a u Prizrenu je pritvoren jedan visoki zvaničnik.Ostale vesti

Izrešetan automobil novinara kosovskog portala Reporteri
Novinar kosovskog portala Reporteri Škumbin Kajtazi saopštio je da je napadnut i da je noćas pucano na njegov automobil sa 5 do 6 metaka.
  • 18.10.2020
Hoti smenio direktora Policije Kosova Rašita Ćaljaja
Premijer Kosova Avdulah Hoti smenio je Rašita Ćaljaja sa mesta generalnog direktora Policije Kosova.
  • 16.10.2020
KP: Dva maloletnika osumnjičena za napad na vršnjaka u Plemetini
Policija Kosova identifikovala je danas u Plemetini, kod Obilića, dvojicu učenika OŠ “Sveti Sava” srpske nacionalnosti, osumnjičene za fizički napad na maloletno lice albanske nacionalnosti.
  • 16.10.2020
Gradonačelniku Južne Mitrovice dodeljena policijska zaštita
Osnovno tužilaštvo u Mitrovici saopštilo je danas da je gradonačelniku Južne Mitrovice Agimu Bahtiriju dodeljena policijska zaštita.
  • 16.10.2020
Otac Sava: Sveštenik sa snimka nema veze sa Eparhijom
Večernje novosti juče su objavile snimak na kojem se vidi kako nepoznato svešteno lice skida albansku zastavu sa karaule Košare. Ovaj video je izazvao veliku pažnju i u srpskim i u albanskim medijima, ali i na društvenim mrežama. Iz Eparhije raško-prizrenske poručuju da nemaju ništa sa tim činom.
  • 16.10.2020
Prizrenac iz Nemačke švercovao zlato i satove na Kosovo
Carinici su u saradnji sa policijom 10. oktobra godine na administrativnom punktu Mutivode u opštini Medveđa sprečili pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita i firmiranih satova u čiju se originalnost sumnja, saopštila je danas Uprava carina.
  • 13.10.2020