Vesti
Hronika

Privedeni maloletnici zbog incidenta u Kišnici

Kosovska policija je saopštila večeras da su identifikovane i uhapšene dve osobe zbog sumnje da su umešane u slučaj bacanja molotovljevog koktela u pravcu porodične kuće Trajkovića u Kišnici.

Privedeni maloletnici zbog incidenta u Kišnici
Uviđaj nakon napada u Kišnici (Foto Medija centar, K.Marinković)

Kako je navedeno u saopštenju za medije, osumnjičena su dva maloletna lica kojima je rešenjem državnog tužižioca određen pritvor.

"Trenutno se sprovodi istraga u pravcu krivičnog dela „Izazivanje opšte opasnosti“, jer se sumnja da su incidentu prethodile sporovi između podnosioca žalbe i osumnjičenih u vezi sa korišćenjem javnog parka na ulazu sela, odnosno u blizini kuća obe strane", navodi se u izveštaju Kosovske policije.

U nedelju uveče bačen je molotovljev koktel prema kući porodice Trajković u Kišnici. Kako je potvrđeno, flaša je udarila u ogradu i nije pričinjena materijalna šteta.

Na lice mesta a po prijavi meštanke i predsednice Lokalnog odbora za bezbednost Snežane Jovanović došla je policija.

Meštani u izjavi za RTV Kim kažu da su incidenti u Kišnici svakodnevni, a samo porodica Trajković napadana je više puta.

O incidentu u Kišnici govorio je na press konferenciji i ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja istakavši da se policija angažovala na rasvetljavanju ovog slučaja.Ostale vesti

Otac Granita Džake pretio novinarki
Ragip Džaka, otac Granita Džake, švajcarskog fudbalskog reprezentativca albanskog porekla, pretio je novinarki u televizijskom programu.
  • 06.12.2022
Apelacioni sud usvojio žalbu, Nikola Nedeljković uskoro na slobodi
Apelacioni sud Kosova usvojio je žalbu u predmetu Nikole Nedeljkovića kojom je kaznu prvostepene presude Osnovnog suda od osam meseci, zbog navodnog izricanja etničke mržnje i netrpeljivosti smanjio na šest meseci. U kaznu se uračunava vreme koje je Nikola proveo u pritvoru od 28. juna 2022. godine, kazala je za Kim advokatica Jovana Filipović.
  • 06.12.2022
Sedamnaestogodišnji fudbaler Trepče preminuo na terenu
Sedamnaestogodišnji fudbaler juniorske ekipe Trepče ’89 E.K. preminuo je danas na fudbalskom terenu nakon što je doživeo srčani udar.
  • 03.12.2022
Svećlja: Osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice u dvorištu Univerzitetsko-kliničkog centra Kosova izvršio samoubistvo.
  • 02.12.2022
Đokoviću produžen pritvor za još 60 dana
Miloradu Đokoviću (62) koji je 26. juna ove godine uhapšen u Vitomirici kod Peći zbog navodnog ratnog zločina, produžen je pritvor na još 60 dana.
  • 02.12.2022
U Istoku uhapšen Srbin osumnjičen za ratni zločin

U toku jučerašnjeg dana u opštini Istok uhapšen je Gavrilo Milosavljević (63) kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Kosovska policija navodi da je uhapšen muškarac G.M. osumnjičen za ratne zločine počinjene nad civilnim stanovništvom u periodu 1998-1999. godine u Dubravi.

  • 02.12.2022