Vesti
Hronika

Privedeni maloletnici zbog incidenta u Kišnici

Kosovska policija je saopštila večeras da su identifikovane i uhapšene dve osobe zbog sumnje da su umešane u slučaj bacanja molotovljevog koktela u pravcu porodične kuće Trajkovića u Kišnici.

Privedeni maloletnici zbog incidenta u Kišnici
Uviđaj nakon napada u Kišnici (Foto Medija centar, K.Marinković)

Kako je navedeno u saopštenju za medije, osumnjičena su dva maloletna lica kojima je rešenjem državnog tužižioca određen pritvor.

"Trenutno se sprovodi istraga u pravcu krivičnog dela „Izazivanje opšte opasnosti“, jer se sumnja da su incidentu prethodile sporovi između podnosioca žalbe i osumnjičenih u vezi sa korišćenjem javnog parka na ulazu sela, odnosno u blizini kuća obe strane", navodi se u izveštaju Kosovske policije.

U nedelju uveče bačen je molotovljev koktel prema kući porodice Trajković u Kišnici. Kako je potvrđeno, flaša je udarila u ogradu i nije pričinjena materijalna šteta.

Na lice mesta a po prijavi meštanke i predsednice Lokalnog odbora za bezbednost Snežane Jovanović došla je policija.

Meštani u izjavi za RTV Kim kažu da su incidenti u Kišnici svakodnevni, a samo porodica Trajković napadana je više puta.

O incidentu u Kišnici govorio je na press konferenciji i ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja istakavši da se policija angažovala na rasvetljavanju ovog slučaja.Ostale vesti

Obeležavanje 24 godišnjice NATO bombardovanja

U petak 24. marta navršavaju se 24 godine od početka NATO bombardovanja na SR Jugoslaviju. Godišnjica će biti obeležena u Gračanici.

  • 21.03.2023
Milivojević: Podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora za istinu o „Pandi“
Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je da je Skupštini Srbije podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora radi utvrđivanja istine o zločinu u pećkom kafiću "Panda".
  • 20.03.2023
Dvojica napala muškarca na Malom Zvečanu

Kosovska policija regiona Sever zabeležila je u današnjem izveštaju slučaj nanošenja lakih telesnih povreda u opštini Zvečan.

  • 20.03.2023
Opljačkana kuća porodice Mitić u Lapljem Selu

Nepoznati počinioci opljačkali su sinoć kuću porodice Mitić u Lapljem Selu. Prema rečima vlasnika kuće Jugoslava pljačka se najverovatnje dogodila sinoć oko 18 časova, a iz kuće je odnet sav nakit i tri laptopa. Mitići su u vreme pljačke bili van kuće, a po povratku su zatekli isprevrtan nameštaj i stvari.

  • 19.03.2023
Priština: U hotelu jedna osoba ubijena, dve povređene
U hotelu u naselju Arberia u Prištini, danas je jedna osoba ubijena, a dve su povređene.
  • 18.03.2023
SafeJournalists: Zaustaviti zastrašivanje novinara na Kosovu
Regionalna novinarska mreža SafeJournalists je saopštila da je neko pokušao da zapali garažu urednika javnog servisa Radio-Televizije Kosovo Aljbana Selimija u Prištini i pozvala nadležne da istraže motive tog napada, što pre pronađu počinioce i adekvatno ih kazne.
  • 17.03.2023