Vesti
Hronika

Privedeni bivši službenici opštine Gračanica

Bivši službenici opštine Gračanica Nada Brkljač i Vojkan Marinković su prevedeni, saznaje RTV Kim.

Privedeni bivši službenici opštine Gračanica
Nekadašnja zgrada Opštine Gračanica

Kako javlja izvor RTV Kim, bivša direktorka Odeljenja za urbanizam i prostorno planiranje Nada Brkljač i službenik Vojkan Marinković privedeni su zbog krivičnog dela korupcije. Od istog izvora saznajemo da su nekadašnji opštinski službenici povezani sa grupom Azema Sulje koji je nedavno uhapšen zbog zloupotrebe oko prodaje poljoprivrednog zemljišta Srba iz Čaglavice.

Iz policije nezvanično saznajemo da je do privođenja došlo.

Nada Brkljač i Vojkan Marinković su bili opštinski službenici u vreme kada je gradonačelnik Gračanice bio predsednik Saveza kosovskih Srba Bojan Stojanović.

RTV KIM je jutros pokušao da stupi u kontakt sa bivšim gradonačelnikom, međutim telefon Stojanovića nije bio dostupan.Ostale vesti

Kosovska policija pretresla Milana Radojevića

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević objavio je snimak sa novog kontrolnog punkta koji je na severu uspostavila kosovska policija i pozvao predstavnike međunarodne zajednice, koji ne veruju da kosovska policija tamo svakog dana povećava prisustvo, da dođu i sami se uvere u pravo stanje.

  • 31.01.2023
Obijena porodična kuća u Dobrotinu
Tokom prethodne večeri u Dobrotinu je obijena porodična kuća Velike Mihajlović.
  • 30.01.2023
U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023