Vesti
Hronika

"Privedena tri lica u Severnoj Mitrovici zbog organizovanja žurke"

Pripadnici Kosovske policije i interventne jedinice, privele su sinoć tri lica zbog kršenja epidemioloških mera i organizovanja žurke u kafiću u Severnoj Mitrovici.
Kosovska Mitrovica (Foto RKP)

Portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović, izjavio je Kontakt Plus radiju da su pripadnici policije i interventne jedinice postupili po prijavi građana, u kojoj je navedeno da je ispred lokala (Beer House) okupljen veći broj ljudi.

Prema njegovim rečima, sinoć oko 21:19 časova, intereventna jedinica privela je dva lica koja su se međusobno raspravljala, bez fizičkog kontakta, kako bi sprečila dalje narušavanje javnog reda i mira.

"U policijskoj stanici, nakon saslušanja, utvrđeno je da nije bilo narušavanja javnog reda i mira, nakon čega su osumnjičeni pušteni kući", kazao je portparol Kosovske policije.

Takođe, daljim istražnim postupkom je utvrđeno, da je Srbin sa prebivalištem na Kosovu, sa inicijalima O.N (1997), inače vlasnik kafića "Beer House“, organizovao žurku protivno odlukama nadležnih organa i sprovođenja mera u borbi protiv Kovida-19.

Nakon intervencije policije lokal je ispražnjen, a vlasnik je priveden radi sprovođenja istražnih radnji.

Protiv njega je podneta prijava, iz člana 25, stav 2, Zakona o pandemiji, kazao je Radović.

Istraga se nastavlja.Ostale vesti

Optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića vraćena na ponovni postupak
Na osnovu žalbi odbrane optuženih za ubistvo Olivera Ivanovića, Apelacioni sud je doneo odluku da predmet vrati na početak, potvrdila je za RTV Kim branilac optužene Silvane Arsović, advokat Jovana Filipović.
  • 25.09.2020
Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020
Obijena kuća u Gračanici
Lopovi su sinoć upali u kuću Zorana Кostića u ulici Кosovke devojke u Gračanici, napravili premetačinu i odneli novac koji su uspeli da pronađu u novčaniku.
  • 21.09.2020
Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu
Osnovni sud u Gnjilanu usvojio je predlog Osnovnog tužilaštva u ovom gradu i odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije. Oni su pre dve noći uhapšeni u akciji usmerenoj protiv krijumčarenja robe i organizovanja ilegalnog kockanja u pograničnom području u selu Karačevo.
  • 20.09.2020
Pronađen ukraden novac iz crkve u Babinom Mostu
Ukradenu torbu sa crkvenim novcem sveštenika Aleksandra Našpalića iz obijene Crkve Pokrova Presvete Bogorodice kod Babinog Mosta pronašli su danas lovci u blizini ovog sela.
  • 18.09.2020
Gnjilane: Nasilje u porodici u porastu
Broj slučajeva porodičnog nasilja u Kosovskom Pomoravlju je u porastu. Za nepunih devet meseci registrovano je više od 130 slučajeva porodičnog nasilja.
  • 18.09.2020