Vesti
Hronika

Privedena pa puštena urednica KoSSeva

Urednica portala KoSSev iz Kosovske Mitrovice Tatjana Lazarević, privedena ja danas od strane Kosovske policije zbog nepoštovanja mere zabrane kretanja, kazao je za Radio Kontakt Plus poručnik Branislav Radović, regionalni portparol Kosovske policije.
Privedena pa puštena urednica KoSSeva
Kosovska policija (Foto Kontakt)

On je rekao da je Lazarevićeva prekršila meru zabrane kretanja koja je uvedena u cilju prevencije od korona virusa.

Policijski portparol nije dao više detalja o ovom slučaju.

Udruženje novinara Srbije (UNS) i njegov ogranak na Kosovu zatražilo je da kosovska policija odmah pusti na slobodu Tatjanu Lazarević.

Nakon sat vremena u pritvorskoj jedinici, ona je i oslobođena. U izjavi za N1 kazala je da sumnja da je ciljano privedena.

Novinarima je, međutim, omogućeno kretanje i obavljanje novinarskog posla i tokom zabrane kretanja, što je potvrđeno i uredbom Vlade Kosova.Ostale vesti

Priština: Operisan Srbin koji je učestvovao u sukobu
Direktor Klinike za ortopediju Univerzitetsko-kliničkog centra u Prištini Gani Jašanica izjavio je da je Srbin koji je povređen u sukobu sa Kosovskom policijom operisan i da je njegovo stanje stabilno.
  • 25.09.2023
Eljšani: Policija traga za uniformisanim napadačima
Policija Kosova intenzivno traga za uniformisanim i naoružanim licima sa kojima se juče sukobila u Banjskoj, potvrdio je za Radio Kim Veton Eljšani, vršilac dužnosti direktora Kosovske policije za region sever.
  • 25.09.2023
Beta: Povređeni kod Banjske prebačeni u bolnicu u Novom Pazaru

Najmanje dvojica nepoznatih muškarca zbrinuta su juče tokom popodneva u novopazarskoj Opštoj bolnici zbog prostrelnih rana, nezvanično saznaje Beta.

  • 25.09.2023
Ulaz u Banjsku i dalje blokiran
U selo Banjska u opštini Zvečan na severu Kosova i dalje se ne može ući, niti iz njega izaći, nakon što je juče, posle pokušaja blokade puta, došlo do sukoba u kojem je poginulo troje Srba i jedan pripadnik Kosovske policije.
  • 25.09.2023
Makedonski državljani u hotelu blizu manastira Banjska
Sedam makedonskih državljana, od kojih je jedno dete, nalaze se u hotelu u neposrednoj blizini manastira gde je izvršen oružani napad na kosovske policijske snage, saopštilo je večeras Ministarsrvo spoljnih poslova Severne Makedonije.
  • 24.09.2023
Kosovska policija: Uhapšen još jedan napadač, pronađeni arsenali oružja
Kosovska policija saopštila je da je uhapšen i drugi napadač koji je takođe bio u vojnoj uniformi i naoružan dugim puškama i municijom. 
  • 24.09.2023