Vesti
Hronika

Privedena pa puštena urednica KoSSeva

Urednica portala KoSSev iz Kosovske Mitrovice Tatjana Lazarević, privedena ja danas od strane Kosovske policije zbog nepoštovanja mere zabrane kretanja, kazao je za Radio Kontakt Plus poručnik Branislav Radović, regionalni portparol Kosovske policije.
Privedena pa puštena urednica KoSSeva
Kosovska policija (Foto Kontakt)

On je rekao da je Lazarevićeva prekršila meru zabrane kretanja koja je uvedena u cilju prevencije od korona virusa.

Policijski portparol nije dao više detalja o ovom slučaju.

Udruženje novinara Srbije (UNS) i njegov ogranak na Kosovu zatražilo je da kosovska policija odmah pusti na slobodu Tatjanu Lazarević.

Nakon sat vremena u pritvorskoj jedinici, ona je i oslobođena. U izjavi za N1 kazala je da sumnja da je ciljano privedena.

Novinarima je, međutim, omogućeno kretanje i obavljanje novinarskog posla i tokom zabrane kretanja, što je potvrđeno i uredbom Vlade Kosova.Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022