Vesti
Hronika

Priveden Visar Imeri

Lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje i poslanik u Skupštini Kosova Visar Imeri, priveden je jutros, prenose kosovski mediji.
Priveden Visar Imeri
Visar Imeri (Foto Kim)

Imerija je policija jutros odvela iz njegovog stana, prenose kosovski mediji, uz snimak koji je načinio jedan građanina, na kome se vidi kako Imeri, u pratnji dvojice pripadnika Kosovske policije, izlazi iz zgrade i ulazi u policijski kombi.

Imeri je optužen da je, zajedno sa poslanikom Samoopređeljenja Redžepom Seljimijem, bivšim poslanikom Fljorinom Krasnićijem i vozačem Besartom Bujupijem, napao Bekimom Hadžijuom, kome su tom prilikom nanete lakše telesne povrede.

Tužilaštvo Imerija tereti da je 29. juna 2012. godine tokom pauze sednice Skupštine Kosova sa pomenutom grupom napao poslanika Hadžijua.

Do sada je održano više od 15 ročišta u tom predmetu, a Imeri se nijednom nije pojavio.

Imeri je lider Samopredeljenja, jedne od radikalnih kosovskih opozicionih stranaka, koja se protivi delu briselskog sporazuma koji se odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština i demarkaciji granične linije Kosova i Crne Gore.Ostale vesti

Godišnjica ubistva Dimitrija Popovića
Danas se navršava šesnaest godina od ubistva srednjoškolca Dimitrija Popovića iz Gračanice. Porodica i prijatelji organizovali su parastos ubijenom mladiću.
  • 05.06.2020
Ukradeni automobil Mališe Tijanića pronađen uništen
Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić je na Tviter nalogu saopštio da je automobil koji je krajem aprila ukraden Mališi Tijaniću iz Crkoleza, pronađen danas i da je potpuno uništen.
  • 04.06.2020
Tačijevo obezbeđenje pod istragom PIK-a i Tužilaštva
Policijski inspektorat Kosova i Državno tužilaštvo objavili su u zajedničkoj izjavi da se bave jučerašnjim incidentom u kome su telohranitelji predsednika Kosova Hašima Tačija pretukli aktivistu Pokreta Samoopredeljenja (PS) koji je Tačija nazivao "lopovom".
  • 04.06.2020
Dečani: Preminuo poslednji Srbin u varošici
U Dečanima je juče pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.
  • 03.06.2020
U Osojanu opljačkane dve kuće
U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
  • 02.06.2020
Nesreća u rudniku u Novom Brdu
U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
  • 02.06.2020