Vesti
Hronika

Priveden Srbin iz Novog Naselja

Danas oko 14 i 30 na Merdaru je priveden Siniša Arsić (1964) iz Novog Naselja. Kako saznajemo, policija ga je privela zbog posedovanja platnih spiskova za radnike srpske Opštine Štimlje.
Priveden Srbin iz Novog Naselja
Merdare (Foto Kim arhiva)

Kako je za RTV KIM potvrdio brat privedenog Siniše, Goran, sve se dogodilo kada je Arsića koji se vraćao iz pravca centralne Srbije policija pretresla i u njegovom automobilu pronašla dokumenta za Opštinu Štimlje, po srpskom sistemu.

“U kolima je imao platne spiskove za Opštinu Štimlje u kojoj radi kao šef računovodstva. Zadržali su ga i rekli da mora da da izjavu u stanici policije u Podujevu. Potom su rekli da mora da daje izjavu i javnom tužiocu ali pošto je danas neradni dan i tužilac ne radi biće zadržan u pritvoru do jutra”, kaže Goran Arsić.

Arsić kaže da su mu u policiji rekli da je njegov brat pritvoren zbog posedovanja dokumenata “srpske paralelne institucije koju oni ne priznaju”.

U Policiji večeras nismo mogli da dobijemo više informacija o ovom slučaju.Ostale vesti

Sahrana mitropolita Amfilohija u nedelju u kripti Sabornog hrama u Podgorici
Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori saopštio je da će mitropolit Amfilohije biti sahranjen u nedelju, 1. novembra, u kripti Sabornog hrama u Podgorici.
  • 30.10.2020
“Mitropolit je bio figura koju niko nije mogao da zaobiđe”
Mitropolit Amfilohije koji je preminuo od posledica koronavirusa smatrao se jednim od najmoćnijih ljudi Srpske pravoslavne crkve. Na čelu Mitropolije crnogorsko-primorske bio je 30 godina.
  • 30.10.2020
Preminuo mitropolit Amfilohije
Jutros u 8:20 časova, u Кliničko-bolničkom centru Crne Gore, preminuo je mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije Radović, potvrdila je Mitropolija.
  • 30.10.2020
Opljačkano srpsko domaćinstvo u Plemetini kod Obilića
Domaćinstvo Veljka Vuksanovića opljačkano je u selu Plemetina kod Obilića, a nepoznate maskirane osobe odnele su vredne delove mehanizacije i alata.
  • 27.10.2020
Čaglavica: Nelegalno posedovanje oružja
Na kružnom toku u Čaglavici, u subotu, oko 20:00 časova privedene su dve osobe zbog nelegalnog posedovanja oružja, saopštila je kosovska policija. Nakon saslušanja lica su oslobođena.
  • 25.10.2020
Odluka o optužnici protiv Tačija i Veseljija ne mora biti sutra saopštena
U subotu, 24. oktobra, navršava se šest meseci otkako je Specijalizovano tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Očekuje se odluka o tome da li će optužnica biti potvrđena ili će je sud odbaciti. Poznavaoci pravnih prilika na Kosovu tvrde da ne mora da znači da će ona sutra biti saopštena i da ju je "nezahvalno prognozirati".
  • 23.10.2020