Vesti
Hronika

Priveden osumnjičeni koji je povredio mladića u Severnoj Mitrovici

Muškarac A. S. (1997) albanske nacionalnosti, sa prebivalištem na Kosovu, koji je sinoć oko 22 časa u severnom delu Mitrovice povredio mladića M. M. (1995), priveden je zbog krivičnog dela “ubistvo u pokušaju”, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Priveden osumnjičeni koji je povredio mladića u Severnoj Mitrovici
Kosovska Mitrovica (Foto Radio Kontakt Plus)

Incident se dogodio u ulici Ive Lole Ribara i Knjaza Miloša kod Srednje tehničke škole „Miahilo Petrović Alas“, kada je osumnjičeni nožem napao mladića M. M. (1995) dok je bio u društvu dvojice drugara M. N. (1987) i P. Đ. (1989).

„Albanac je krenuo ka trojici Srba i jedan od njih je primetio da se osumnjičeni kreće ubrzanim korakom sa podignutom rukom i u drugoj ruci drži nož. Opomenuo je svoje drugare. Međutim, u međuvremenu je napadač stigao do prvog mladića kojeg je uspeo da povredi u predelu lica iza uha, praktično u predelu glave. Osumnjičeni je tom prilikom vičući ’ajde, ’ajde, mladića više puta ubo nožem u predelu lica i naneo mu telesne povrede“, objašnjava Radović.

Dodaje da je povređeni mladić potom prebačen u Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici, gde je hospitalizovan.

Ostala dvojica mladića srpske nacionalnosti, odvedena su u policijsku stanicu Mitrovica Sever radi davanja izjave.

Osumnjičeni je uhapšen i od strane patrole odveden takođe u policijsku stanicu.

Njemu je određen pritvor u trajanju do 48 sati, a dežurni tužilac je ovo krivično delo okarakterisao kao „ubistvo u pokušaju“, navodi Radović.

Istragu vode pripadnici Regionalne istražne jedinice, koji intenzivno rade na ovom slučaju, poručuje Radović.

Radojević: Međuetničkim incidentima nema mesta u našem gradu

Gradonačelnik Severne Mitrovice, Milan Radojević osudo je sinoćni napad na grupu srpskih mladića i poručio da međuetničkim incidentima i napadima na Srbe nema mesta u tom gradu, te pozivao sve građane na uzdržanost, a na predstavnike policije apelovao da pojačaju budnost i preventivno deluju.

“Pozivamo predstavnike međunarodne zajednice da jasno osude ovaj jasno definisan, napad na Srbe i pošalju jasnu poruku da osuđuju ovakve incidente, čime će pokazati da imaju nultu toleranciju na nasilje i na napade na Srbe ma gde živeli i bez obzira na nacionalnost napadača ili društveni položaj žrtve”, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.Ostale vesti

Stefan Radojković: Ako je sve genocid, onda ništa nije genocid

Stručni saradnik Muzeja žrtava genocida Stefan Radojković kaže da se reč „genocid“, upotrebljava od najtežih zločina, do političkih zloupotreba.

  • 19.04.2021
Škola u Obiliću radi uprkos obijanju

Uprkos obijanju škole i polomljenim prozorima na zgradi, nastava u OŠ "Branko Radičević" danas se održava, potvrdio je direktor Aleksandar Popović.

  • 19.04.2021
Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021