Vesti
Hronika

Priveden osumnjičeni koji je povredio mladića u Severnoj Mitrovici

Muškarac A. S. (1997) albanske nacionalnosti, sa prebivalištem na Kosovu, koji je sinoć oko 22 časa u severnom delu Mitrovice povredio mladića M. M. (1995), priveden je zbog krivičnog dela “ubistvo u pokušaju”, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Priveden osumnjičeni koji je povredio mladića u Severnoj Mitrovici
Kosovska Mitrovica (Foto Radio Kontakt Plus)

Incident se dogodio u ulici Ive Lole Ribara i Knjaza Miloša kod Srednje tehničke škole „Miahilo Petrović Alas“, kada je osumnjičeni nožem napao mladića M. M. (1995) dok je bio u društvu dvojice drugara M. N. (1987) i P. Đ. (1989).

„Albanac je krenuo ka trojici Srba i jedan od njih je primetio da se osumnjičeni kreće ubrzanim korakom sa podignutom rukom i u drugoj ruci drži nož. Opomenuo je svoje drugare. Međutim, u međuvremenu je napadač stigao do prvog mladića kojeg je uspeo da povredi u predelu lica iza uha, praktično u predelu glave. Osumnjičeni je tom prilikom vičući ’ajde, ’ajde, mladića više puta ubo nožem u predelu lica i naneo mu telesne povrede“, objašnjava Radović.

Dodaje da je povređeni mladić potom prebačen u Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici, gde je hospitalizovan.

Ostala dvojica mladića srpske nacionalnosti, odvedena su u policijsku stanicu Mitrovica Sever radi davanja izjave.

Osumnjičeni je uhapšen i od strane patrole odveden takođe u policijsku stanicu.

Njemu je određen pritvor u trajanju do 48 sati, a dežurni tužilac je ovo krivično delo okarakterisao kao „ubistvo u pokušaju“, navodi Radović.

Istragu vode pripadnici Regionalne istražne jedinice, koji intenzivno rade na ovom slučaju, poručuje Radović.

Radojević: Međuetničkim incidentima nema mesta u našem gradu

Gradonačelnik Severne Mitrovice, Milan Radojević osudo je sinoćni napad na grupu srpskih mladića i poručio da međuetničkim incidentima i napadima na Srbe nema mesta u tom gradu, te pozivao sve građane na uzdržanost, a na predstavnike policije apelovao da pojačaju budnost i preventivno deluju.

“Pozivamo predstavnike međunarodne zajednice da jasno osude ovaj jasno definisan, napad na Srbe i pošalju jasnu poruku da osuđuju ovakve incidente, čime će pokazati da imaju nultu toleranciju na nasilje i na napade na Srbe ma gde živeli i bez obzira na nacionalnost napadača ili društveni položaj žrtve”, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.Ostale vesti

Pronađena eksplozivna naprava kod Merdara. Kfor izvršio kontrolisanu eksploziju
U blizini administrativnog prelaza Merdare danas je pronađena eksplozivna naprava koja je potom uništena u kontrolisanoj eksploziji od strane Kfora, javili su mediji na albanskom.
  • 08.12.2021
Organizovani i multinacionalni
Kancelarija za kontrolu strane imovine (OFAC) Ministarstva finansija SAD označila je Zvonka Veselinovića, njegovog brata Žarka, Milana Radoičića, Željka Bojića i Marka Rošića zbog pripadnosti koruptivnim mrežama povezanim sa transnacionalnim organizovanim kriminalom.
  • 08.12.2021
SAD uvele sankcije Radoičiću i Veselinoviću
Sjedinjene Američke Države objavile su nove sankcije pod kojim su, između ostalih, biznismeni s Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, javila je Nova.rs.
  • 08.12.2021
U Bošnjačkoj mahali postavljene zastave Albanije i UČK
U naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Кosovske Mitrovice, večeras su postavljene zastave Albanije i UČК, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 06.12.2021
Preminuo Bob Dol
Bivši vođa republikanske većine u američkom Senatu i poslednji iz generacije iz Drugog svetskog rata koji je bio nominovan za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Bob Dol preminuo je juče u 98. godini.
  • 06.12.2021
Obijena crkva u Prilužju, polomljena kamera i odneta oprema

U Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju, ranije ove nedelje, tj. između srede i četvrtka dogodila se teška krađa. 

  • 05.12.2021