Vesti
Hronika

Priveden asistent gradonačelnika opštine Klokot

Službenik opštine Klokot Vlasta Bogdanović, priveden je zbog zloupotrebe službenog položaja, saznaje RTV Kim iz više izvora. Saša Mirković, zamenik gradonačelnika potvrdio je za Kim da je Bogdanović priveden, ne iznoseći više detalja.
Priveden asistent gradonačelnika opštine Klokot
Klokot (Foto arhiva Kim)

Vlasta Bogdanović, asistent gradonačelnika Klokota Božidara Dejanovića uhapšen je juče zbog zloupotrebe službenog položaja, saznaje RTV Kim iz više izvora bliskih opštini.

Da je jedno lice uhapšeno, za naš program je potvrdio i portparol Kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hasani. O identitetu osumnjičenog, međutim, nije mogao da govori.

“Istina je da smo juče dobili informaciju da je u Klokotu uhapšen radnik opštine Klokot zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj. Kosovska policija izašla na lice mesta, uzeta je izjava od osumnjičenog, zatim je prijavljen slučaj javnom državnom tužiocu koji je propisao da se osumnjičenom odredi zadržavanje od 48 sati”, objašnjava Hasani.

Zamenik gradonačelnika opštine Klokot Saša Mirković kaže da o slučaju ne može mnogo govoriti, jer još uvek nema potpune informacije o celokupnom slučaju.

„Reč je o Vlasti Bogdanoviću, asistentu u skupštini. Određeno mu je zadržavanje od 48 sati. Više informacija nemam, ali sumnjam da je to politički napad na njega od strane određenih grupacija Srba“, naglašava Mirković.

Na zloupotrebu službenog položaja u opštini Klokot nedavno je upozoravala i NVO Avonet.Ostale vesti

Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređeno jedno lice
U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem je povređeno jedno lice, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 07.10.2022
Preminula novinarka Gorica Nešović
Poznata radio voditeljka i novinarka, Gorica Nešović preminula je danas je u 58. godini.
  • 06.10.2022
Tužilaštvo traži novo pokretanje postupka protiv poslanika zbog bacanja suzavca u Skupštini
Osnovno tužilaštvo u Prištini traži ponovno pokretanje predmeta protiv ministarke pravde i nekadašnje poslanice Samoopredeljenja Aljubljene Hadžiju, Palj Ljekaja, Donike Kadaj Bijupi i Bese Baftiu zbog bacanja suzavca u Skupšitni Kosova 2016. godine.
  • 06.10.2022
Oskrnavljen još jedan spomenik u Klokotu
Na pravoslavnom groblju u Klokotu oskrnavljen je još jedan nadgrobni spomenik, saznaje Puls.
  • 06.10.2022
Još tri slučaja silovanja na Kosovu
Kosovskoj policiji za samo 24 časa prijavljena su tri slučaja silovanja – dva u Đakovici i jedan u Uroševcu.
  • 05.10.2022
Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva u Gračanici
Policija Kosova uhapisila je muškarca Dž.I starog 48 godina zbog sumnje da je ranio Ljubomira Mirića u subotu uveče ispred diskoteke u Gračanici.
  • 05.10.2022