Vesti
Hronika

Pritvor zbog ometanja izbornog procesa

Lazi Laziću iz Štrpca, koga je kosovska policija uhapsila zbog ometanja izbornog procesa 1. decembra, određen je jednomesečni pritvor.
Pritvor zbog ometanja izbornog procesa
Foto arhiva KIM

Laziću se stavljaju na teret krivična dela udruživanja radi vršenja protivustavnih akata, lažnog predstavljanja kao službenog lica i ugrožavanja slobodne volje glasača, rekao je njegov branilac Dejan A. Vasić Tanjugu.

Jednomesečni pritvor Laziću je odredio sudija Osnovnog suda u Gnjilanu, Odeljenja za teške zločine Sahit Krasnići, na predlog osnovnog tužioca za teške zločine Rasima Maljokua.

"Ovo je samo jedno u nizu hapšenja vezanih za protekle lokalne izbore i može se nazvati predmetom koji ima političku pozadinu. Nadam se brzom oslobađanju iz pritvora mog klijenta", kazao je Vasić.

Drugi krug lokalnih izbora na Kosovu koji je održan u nedelju 1. decembra obeležilo je i privođenje aktivista i funkcionera Građanske inicijative "Srpska".Ostale vesti

OSCE: Privedeni oni koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić

Kosovska policija privela je one koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić, potvrdila je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu (OESCE) na svom tviter nalogu.

  • 22.10.2021
Pljačke u Gračanici: Lopovi ulaze u kuće dok su domaćini u kućama
Poslednjih dana u Gračanici je opljačkano nekoliko porodica, a zabeležen je i jedan pokušaj pljačke. Za sada prema tvrdnjama oštećenih, nijedan slučaj nije rasvetljen. 
  • 21.10.2021
Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021