Vesti
Hronika

Pritvor osumnjičenima za krijumčarenje migranata

Međunarodni pretpretresni sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je jednomesečni istražni pritvor za petoro lica osunjičenih za organizovani kriminal i krijumčarenje migranata, saopšteno je iz EULEKS-a.
Pritvor osumnjičenima za krijumčarenje migranata
Foto Telegraf.rs

Pritvor je određen  na zahtev međunarodnog tužioca iz Kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova.   

Pripadnici Odeljenja Kosovske policije za borbu protiv organizovanog kriminala i EULEX-ove istražne jedinice za organizovani kriminal su u sredu 10 decembra, po nalogu međunarodnog tužioca i u saradnji sa Europol-om i mađarskim organima, sproveli zajedničke operacije hapšenja i pretresa u područjima Srbice i Orahovca.

“To je bio vrhunac sedmomesečne istrage krijumčarenja migranata sa Kosova u Mađarsku, a zatim dalje u Evrosku uniju.  Pet lica je uhapšeno, uključujući i glavnog organizatora. Slična akcija je već bila sprovedena u Mađarskoj”, saopšteno je iz EULEKS-a.Ostale vesti

OSCE: Privedeni oni koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić

Kosovska policija privela je one koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić, potvrdila je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu (OESCE) na svom tviter nalogu.

  • 22.10.2021
Pljačke u Gračanici: Lopovi ulaze u kuće dok su domaćini u kućama
Poslednjih dana u Gračanici je opljačkano nekoliko porodica, a zabeležen je i jedan pokušaj pljačke. Za sada prema tvrdnjama oštećenih, nijedan slučaj nije rasvetljen. 
  • 21.10.2021
Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021