Vesti
Hronika

Pritvor osumnjičenima za distribuciju narkotika

Osnovno tužilaštvo u Mitrovici zatražilo je od Osnovnog suda u Mitrovici određivanje jednomesečnog pritvora osumnjičenima L.B., A.B., i B.H. iz KM zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela „neovlašćena kupovina, posedovanje, stavljanje u promet i prodaja opojnih droga i psihotropskih supstanci“ i „neovlašćeno vlasništvo, kontrola ili posedovanje oružja“, saopštilo je juče ovo tužilaštvo.
Pritvor osumnjičenima za distribuciju narkotika
Ilustracija (Foto rtcg.me)

Prema zahtevu tužilaštva koji je podnet sudu, postoji osnovana sumnja da su trojica osumnjičenih zajedno sa G.B. 20. jula ove godine bez odobrenja prevozili narkotičku supstancu u svrhu prodaje i distribucije.

Osumnjičeni su, nakon što ih je zaustavila policija, pokušali da uklone narkotike iz vozila u cilju prikrivanja dokaza.

Ipak, policija je pronašla 64,37 gr marihuane.

Pri pretresu su pronađeni i jedan pištolj i šaržer sa mecima za koji osumnjičeni nisu imali odgovarajuću dozvolu.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Mitrovici je usvojio predlog Osnovnog tužilaštva u Mitrovici.

Trojici osumnjičenih je određen jednomesečni pritvor, dok je osumnjičeni G.B., koji je inicijalno pobegao sa lica mesta, uhapšen po nalogu tužioca.Ostale vesti

Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020