Vesti
Hronika

Priština: U hotelu jedna osoba ubijena, dve povređene

U hotelu u naselju Arberia u Prištini, danas je jedna osoba ubijena, a dve su povređene.
 • 18.03.2023
 • 18:19 h > 22:06
 • Hronika
 • izvor: Koha, Radio Kontakt Plus
 • komentara:
 • pregleda: 508
Priština: U hotelu jedna osoba ubijena, dve povređene
Ilustracija (Foto Pixabay)

Portparolka policije za region Prištine, Fljora Ahmeti, izjavila je da je policija oko 13 sati i 20 minuta dobila informaciju o pucnjavi u hotelu u prištinskom naselju Arberia.

„Na lice mesta odmah su stigle neophodne policijske jedinice i medicinska ekipa. Prema prvim podacima, jedna osoba je zadobila povrede iz vatrenog oružja, koja je preminula na licu mesta. Smrt je konstatovala lekarska ekipa. Ujedno su povređene još dve osobe (navodno oštrim predmetom) i upućene su na lečenje“, navela je Ahmeti, preneo je Radio Kontakt Plus pisanje Kohe.

Policijski istražitelji, u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, rade na rasvetljavanju svih okolnosti u vezi sa ovim događajem, dodala je.

Uhapšene dve osobe

Iz tužilaštva je saopšteno da su lica inicijala A. M. i M. M. uhapšena zbog sumnje da su počinili teško ubistvo u hotelu u Prištini.

„Tužilac je doneo rešenje o zadržavanju A. M. i M. M, koji su primljeni u bolnicu, uz mere bezbednosti policije. Isti su osumnjičeni za krivično delo ‘teško ubistvo’“, rekla je za „Zakletvu za pravdu” portparolka Osnovnog tužilaštva u Prištini, Ljaureta Uljaj.

Kosovska policija saopštila je ranije danas da je jedna osoba preminula usled prostrelnih rana, a dve su povređene oštrim predmetom u hotelu u prištinskom naselju Arberia.Ostale vesti

Obeležavanje 24 godišnjice NATO bombardovanja

U petak 24. marta navršavaju se 24 godine od početka NATO bombardovanja na SR Jugoslaviju. Godišnjica će biti obeležena u Gračanici.

 • 21.03.2023
Milivojević: Podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora za istinu o „Pandi“
Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je da je Skupštini Srbije podnet zahtev za formiranje Anketnog odbora radi utvrđivanja istine o zločinu u pećkom kafiću "Panda".
 • 20.03.2023
Dvojica napala muškarca na Malom Zvečanu

Kosovska policija regiona Sever zabeležila je u današnjem izveštaju slučaj nanošenja lakih telesnih povreda u opštini Zvečan.

 • 20.03.2023
Opljačkana kuća porodice Mitić u Lapljem Selu

Nepoznati počinioci opljačkali su sinoć kuću porodice Mitić u Lapljem Selu. Prema rečima vlasnika kuće Jugoslava pljačka se najverovatnje dogodila sinoć oko 18 časova, a iz kuće je odnet sav nakit i tri laptopa. Mitići su u vreme pljačke bili van kuće, a po povratku su zatekli isprevrtan nameštaj i stvari.

 • 19.03.2023
SafeJournalists: Zaustaviti zastrašivanje novinara na Kosovu
Regionalna novinarska mreža SafeJournalists je saopštila da je neko pokušao da zapali garažu urednika javnog servisa Radio-Televizije Kosovo Aljbana Selimija u Prištini i pozvala nadležne da istraže motive tog napada, što pre pronađu počinioce i adekvatno ih kazne.
 • 17.03.2023
Orahovac: Služen pomen žrtvama martovskog pogroma
U crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu u podne je služen pomen žrtvama martovskog pogroma iz 2004. godine, kao i svim žrtvama postradalim na Kosovu i Metohiji od kosovskog boja do danas.
 • 17.03.2023