Vesti
Hronika

Priština: Privedena dva visoka službenika Centra za socijalni rad

Po nalogu državnog tužioca privedena su dva visoka službenika Centra za socijalni rad u Prištini, navode iz Osnovnog tužilaštva.

Priština: Privedena dva visoka službenika Centra za socijalni rad
Osnovno tužilaštvo u Prištini (Foto Osnovno tužilaštvo u Prištini)

"Odeljenje za teška krivična dela, tačnije Jedinica za privredni kriminal i korupciju, nakon preduzimanja istražnih radnji u punoj koordinaciji sa Policijom Кosova, Odeljenje za Istraga za privredni kriminal i korupciju u Prištini, donela je rešenje o zadržavanju dva lica, V.M. i V.M. pod sumnjom da su isti u svojstvu visokih funkcionera PBК u Prištini počinili krivično delo Zloupotreba službenog položaja Prema članu 414. КPRК", dodaju u saopštenju dostavljenom medijima.

Iz tužilaštva navode da su V.M. i V.M. osumnjičeni da su u instituciji za Socijalni rad nezakonito zaposlili oko 10 lica tokom vršenja službenih dužnosti, kao i da su jednog od službenika, na nezakonito postavili za rukovodioca "za postupanje u slučaju seksualnog nasilja uprkos činjenici da lice nije ispunjavalo zakonske uslove da se bavi tako osetljivim predmetom".

U saopštenju se navodi da tužilaštvo u punoj koordinaciji sa Policijom, nastavlja sa preduzimanjem daljih istražnih radnji u vezi sa ovim krivičnim predmetom.Ostale vesti

KP: Četrnaestogodišnjak samo pokazivao noževe
Večeras nešto pre 18 časova na igralištu u Mikro naselju došlo je do incidenta među decom kada je jedan četrnaestogodišnjak pretio noževima drugoj deci. Srpski izvori navode da se radilo o licu albanske nacionalnosti koji je napao srpsku decu, dok Kosovska policija, ne precizirajući nacionalnost, negira da je u ovom slučaju maloletnik nasrnuo na drugu decu, već da je pokazao noževe, nakon čega su se deca uplašila i otrčala u svoje kuće.
  • 23.09.2023
Nikola Elezović: Otac je lošeg zdravstvenog stanja

Nikola Elezović, sin Ilije Elezovića koji se sumnjiči za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva i koji se nalazi u pritvoru u Podujevu, kazao je da je njegov otac jako lošeg zdravstvenog stanja, nakon dve teške operacije karcinoma i da metastaza napreduju.

  • 23.09.2023
Kosovska policija na Bistrici zaplenila preko 3,5 tone paprike iz Srbije

Kosovska policija sprečila je noćas na Severu šverc preko tri i po tone paprike, pohvalila se sama svojim rezultatima.

  • 23.09.2023
Policija o bombama u Kosovskom Pomoravlju: Otvoren slučaj izazivanja opšte opasnosti
U vezi sa bacanjem ručnih bombi u Kosovskom Pomoravlju, otvoren je slučaj izazivanja opšte opasnosti. Iz Kosovske policije je potvrđeno da su dve bombe eksplodirale, jedna ne, i saopšteno je da je istraga u toku.
  • 23.09.2023
Lučić: Najteži deo smo rešili
Najteži deo smo rešili, a to je da uopšte naša firma postoji, kaže za RTS generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić nakon što je Priština usvojila žalbu na rešenje o zabrani rada ćerke firme "MTS doo" na Kosovu.
  • 23.09.2023
Barbano osudio upotrebu eksplozivnih naprava
Šef EULEKS-a Đovani Pjetro Barbano osudio je bacanje eksplozivnih naprava na Kosovu i istakao  da "ovakvi incidenti pokazuju neophodnost hitne deeskalacije".
  • 22.09.2023