Vesti
Hronika

Priština: Požar na parkingu tržnog centra "Aljbi"

U požaru koji je izbio na parkingu tržnog centra „Aljbi Mal“ u Prištini izgorelo je osam automobila. Povređenih, na sreću, nema.
Priština: Požar na parkingu tržnog centra
Aljbi Mal (Foto Unicron)

Кako prenose prištinski mediji, požar je izbio na parkingu ovog popularnog tržnog centra u naselju Veternik kada se najpre zapalio jedan automobil, posle čega se vatra proširila na još sedam parkiranih vozila.

Ekipe obezbeđenja su odmah reagovale kako bi ugasile vatru. Uprava tržnog centra je na Fejsbuk stranici navela da je uzrok požara tehnički kvar, kao i da je obezbeđenje intervenisalo i gasilo požar.

„Zbog tehničkih problema, zapalio se automobil na parkingu tržnog centra ’Aljbi’, vatra se proširila i na još nekoliko vozila u blizini. Obezbeđenje ’Aljbi’ mola je odmah intervenisao kako bi sprečio širenje požara. Policija i vatrogasci su se odmah odazvali pozivu i preduzeli mere na gašenju požara i zaštite građana“, navodi se u saopštenju tržnog centra i dodaje da je situacija pod kontrolom te da, na sreću, nema povređenih građana.

Кosovska policija je potvrdila da je u požaru na parkingu tržnog centra izgorelo ili oštećeno najmanje osam vozila.Ostale vesti

Dojave o bombama u 134 škole u Srbiji
Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 134 osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
  • 20.05.2022
Odalović: Srbija traži masovne grobnice, Priština ne odgovara na zahteve

Pre osam dana počela je pretraga terena na lokalitetu rudnika Štavalj u opštini Sjenica po naredbi koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije na osnovu informacija o potencijalnom mestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica. Veljko Odalović, predsednik Kosmisije za nestala lica Srbije, kaže da je ovo poslednji zahtev Prištine i da srpska stana želi da se pretraga obavi transparentno, ali apeluje na Prištinu da se odgovornije odnosi prema zahtevima Beograda za pretragom masovnih grobnica.

  • 18.05.2022
Još jedna dojava o bombi u Prištini
Policija Kosova je 18. maja saopštila da je ponovo dobila dojavu o podmetnutoj bombi, ovoga puta u jednoj srednjoj školi u Prištini.
  • 18.05.2022
Pretnja bombom u Rektoratu Univerziteta u Prištini

U popodnevnim časovima Rektorat prištinskog Univerziteta "Hasan Priština" dobio je pretnju bombom, a potom su službenici ove institucije pozvali policiju.

  • 17.05.2022
Reagovala porodica Ljubomira Lainovića povodom navoda Bogdanovića o Ivanoviću
Porodica nestalog Ljubomira Lainovića, koga je Boban Bogdanović u intervjuu za KRIK optužio za ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, oglasila se za portal Nova.rs i list "Nova" povodom pomenutih navoda, tvrdeći da oni nisu istiniti.
  • 17.05.2022
Ministarstvo prosvete: Dojave o bombama u više od 100 škola u Beogradu
Čak 97 osnovnih škola u Beogradu kao i pojedine srednje škole jutros su dobile dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Kako ističu, nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola utvrđeno je da su dojave bile lažne.
  • 16.05.2022