Vesti
Hronika

Priština: Eksplozivna naprava na Skupštinu

Na zgradu kosovskog parlamenta bačena je eksplozivna naprava, potvrdila je policija. U Incidentu nije bilo žrtava. Dnevnik Ekspres tvrdi da je na parlament ispaljena "zolja".
Priština: Eksplozivna naprava na Skupštinu
Oštećenja na zgradi kosovske Skupštine (Foto gazetaekspress)

Jaka detonacija odjeknula je sinoć u centru Prištine, nakon čega su zgradu Skupštine opkolile jake snage policije.

Eksplozija se čula nešto posle 23.00 časa. Prema prvim izveštajima elektronskih medija, nema povređenih.

Zgradu parlamenta su nakon eksplozije, osim policije okružile i vatrogasne jedinice i vozila hitne pomoći.

Još uvek niko nije preuzeo odgovornost za ovaj incident.

Eksplozija se dogodila noć uoči sednice kosovskog parlamenta, na kojem je najavljena rasprava o zakonu o demarkaciji granice sa Crnom Gorom, čemu se oštro protivi opozicija, pre svih pokret Samoopredeljenje.

Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja oštro je osudila napad i zatražila da hitno budu otkriveni počinioci i izvedeni pred lice pravde. Ostale vesti

Policija izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.
  • 01.03.2021
Specijalno tužilaštvo u Prištini povuklo nalog za hapšenje Milana Radoičića
Osnovni sud u Prištini odobrio je zahtev Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje Milana Radoičića koji je osumnjičen za krivično delo "učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe", prenosi RTS.
  • 28.02.2021
Gračanica: I večeras skup podrške za privedene mladiće
I večeras se oko 50 građana samoinicijativno okupilo ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružilo podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 28.02.2021
Izgorela kuća u selu Kaljin, kod Leposavića
U selu Kaljin, u opštini Leposavić, danas je izgorela kuća usled loših električnih instalacija. Pričinjena je velika materijalna šteta. Žrtava, međutim, nije bilo, zahvaljujući komšijama koji su, nepokretnu stariju osobu izvukli kroz prozor kuće zahvaćene plamenom.
  • 28.02.2021
Priveden osumnjičeni koji je povredio mladića u Severnoj Mitrovici

Muškarac A. S. (1997) albanske nacionalnosti, sa prebivalištem na Kosovu, koji je sinoć oko 22 časa u severnom delu Mitrovice povredio mladića M. M. (1995), priveden je zbog krivičnog dela “ubistvo u pokušaju”, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 28.02.2021
I večeras protestovali vršnjaci privedenih mladića
Veliki broj omladinaca okupio se i večeras ispred policijske stanice u centru Gračanice u znak protesta zbog pritvaranja sedmorice omladinaca koji su učestvovali u tuči u Lapljem Selu.
  • 27.02.2021