Vesti
Hronika

Priština: Blaca priznao da je učestvovao u borbama u Siriji

Kujtim Blaca je priznao je pred sudom u Prištini da je učestvovao u terorističkim akcijama u Siriji, kao i da je nelegalno posedovao oružje.
Priština: Blaca priznao da je učestvovao u borbama u Siriji
Priština (Foto Kim arhiva)

Blaca je priznao krivicu na prvom ročištu, dok je preostalih devet optuženih za isto krivično delo negiralo da je učestvovalo i da je regrutovalo dobrovoljce za rat u Siriji.

Na pitanje predsednika sudskog veća da li je svestan šta kaže, te da li ga je neko na to nagovarao ili obavezao, on je rekao: "Da, svestan sami i niko me nije naterao da idem".

Inače, ovo je druga grupa od ukupno 32 osobe protiv kojih je početkom maja podignuta optužnica, koja ih tereti za ista krivična dela.

U ovoh grupi su još Irfan Acifi, Ernest Bećiri, Fidan Ibrahimaj, Kujtim Blaca, Blerim Sula, Fitim Dema, Emri Buši, Vehbi Grđaliu, Fisnik Busi i Kenan Rušiti.

Muhadžeri je jedan od prvih kosovskih boraca koji je otišao u Siriju i smatra se za jednog od vođa albanskih mudzahedina u Siriji i Iraku. Kosovsko pravosuđe ga takođe smatra glavnim u Siriji za regrutovanje Albanaca sa Kosova.Ostale vesti

Kosovska policija pretresla Milana Radojevića

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević objavio je snimak sa novog kontrolnog punkta koji je na severu uspostavila kosovska policija i pozvao predstavnike međunarodne zajednice, koji ne veruju da kosovska policija tamo svakog dana povećava prisustvo, da dođu i sami se uvere u pravo stanje.

  • 31.01.2023
Obijena porodična kuća u Dobrotinu
Tokom prethodne večeri u Dobrotinu je obijena porodična kuća Velike Mihajlović.
  • 30.01.2023
U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023