Vesti
Hronika

Priština: Blaca priznao da je učestvovao u borbama u Siriji

Kujtim Blaca je priznao je pred sudom u Prištini da je učestvovao u terorističkim akcijama u Siriji, kao i da je nelegalno posedovao oružje.
Priština: Blaca priznao da je učestvovao u borbama u Siriji
Priština (Foto Kim arhiva)

Blaca je priznao krivicu na prvom ročištu, dok je preostalih devet optuženih za isto krivično delo negiralo da je učestvovalo i da je regrutovalo dobrovoljce za rat u Siriji.

Na pitanje predsednika sudskog veća da li je svestan šta kaže, te da li ga je neko na to nagovarao ili obavezao, on je rekao: "Da, svestan sami i niko me nije naterao da idem".

Inače, ovo je druga grupa od ukupno 32 osobe protiv kojih je početkom maja podignuta optužnica, koja ih tereti za ista krivična dela.

U ovoh grupi su još Irfan Acifi, Ernest Bećiri, Fidan Ibrahimaj, Kujtim Blaca, Blerim Sula, Fitim Dema, Emri Buši, Vehbi Grđaliu, Fisnik Busi i Kenan Rušiti.

Muhadžeri je jedan od prvih kosovskih boraca koji je otišao u Siriju i smatra se za jednog od vođa albanskih mudzahedina u Siriji i Iraku. Kosovsko pravosuđe ga takođe smatra glavnim u Siriji za regrutovanje Albanaca sa Kosova.Ostale vesti

Na Cetinju ubijeno 11 osoba, među njima i dvoje dece, napadača ubio sugrađanin
Na Cetinju u petak iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno sa ubicom, kojeg je usmrtio sugrađanin, kazala je dežurna tužiteljka Andrijana Nastić nakon okončanog uviđaja. Rekla je i da je od 11 stradalih lica - dvoje dece.
  • 12.08.2022
Skulanevo: Albanac prijavio decu zbog natpisa „CZV“. Meštanin novčano kažnjen

Nekoliko dečaka iz Skulaneva kredom je na improvizovanom igralištu ispisivalo „CZV“, odnosno skraćenicu za njihov omiljeni fudbalski klub Crvenu Zvezdu. Međutim, dok su to pisali, automobilom je, kako tvrde meštani, kroz selo prošao nepoznati Albanac koji je decu opsovao i produžio. Nešto kasnije se, kako objašnjavaju za RTV Kim, isti vratio u pratnji Kosovske policije kojoj je prijavio srpske mališane da su ispisivali „Z“ simbol ruske vojne akcije u Ukrajini.

  • 12.08.2022
Sutra se navršava 19 godina od zločina nad decom u Goraždevcu
Sutra se navršava 19 godina od ubistva dvoje i ranjavanja četvoro srpske dece u Goraždevcu kod Peći. Za taj zločin još uvek niko nije odgovarao.
  • 12.08.2022
Pucnjava ispred diskoteke u Gračanici
Kosovska policija izvestila je danas da je ovog četvrtka u 03.05 u Gračanici registrovala slučaj upotrebe oružja ili opasnog sredstva.
  • 12.08.2022
Aleksandar Ivanović: Neko ima interes da istraga o ubistvu ostane u fioci
Aleksandar Ivanović, bratanac ubijenog Olivera Ivanovića, smatra da bi osnivanje anketnog odbora u parlamentu moglo da pomeri ovaj slučaj sa mrtve tačke, ali i da očigledno neko ima interes da rasvetljavanje Oliverovog ubistva tapka u mestu.
  • 11.08.2022
Protesti vlasnika prodavnica u Velikoj Hoči
U znak protesta zbog pljački prodavnica koje se ponavljaju u dva navrata za manje od dva meseca, vlasnici trgovinskih radnji u Velikoj Hoči su od danas zatvorili svoje radnje.
  • 10.08.2022