Vesti
Hronika

Pripadnici "Dreničke grupe" negirali krivicu

Optuženi iz "Dreničke grupe" negirali su na početku suđenja, da su krivi za dela koja im se stavljaju na teret.
Pripadnici
Priština (Foto arhiva KIM)

Svih 15 optuženih, među kojima su i ambasador Sulejman Seljimi, gradonačelnik Srbice Samir Ljuštaku, gradonačelnik Glogovca Nedžad Demaku i poslanik u kosovskoj skupštini Fadilj Demaku izjasnili su se da nisu krivi.

Advokat Arianit Koči, koji zastupa gradonačelnika Srbice Samija Luštakua, je od sudskog veća zatražio da se njegovom klijentu omogući da u narednim danima pred odbornicima položi zakletvu i tako preuzme još jedan mandat na čelu opštine.

Optuženima, pripadnicima OVK, se na teret stavljaju dela za ratni zločin koji uključuje torturu, zlostavljanje i ubistvo, a za koje se pretpostavlja da su izvršeni u navodnom centru pritvora OVK u selu Likovce tokom 1998 godine.

Neki od optuženih u pritvoru su od 31. maja.Ostale vesti

OSCE: Privedeni oni koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić

Kosovska policija privela je one koji su kamenovali kuću Rumene Ljubić, potvrdila je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju na Kosovu (OESCE) na svom tviter nalogu.

  • 22.10.2021
Pljačke u Gračanici: Lopovi ulaze u kuće dok su domaćini u kućama
Poslednjih dana u Gračanici je opljačkano nekoliko porodica, a zabeležen je i jedan pokušaj pljačke. Za sada prema tvrdnjama oštećenih, nijedan slučaj nije rasvetljen. 
  • 21.10.2021
Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021