Vesti
Hronika

Pretučen starac u Gračanici

Sinoć, nešto posle 20 časova u svojoj kući u ulici Janićija Popovića, pretučen je osamdesetpetogodišnji Vojislav Popović. Njega je pretuklo više maskiranih lica. Policija istražuje slučaj.
Pretučen starac u Gračanici
Gračanica (Foto Kim)

Kako je javila Radio Gračanica, više počinilaca sa fantomkama na glavama napalo je i brutalno pretuklo 85-godišnjeg Vojislava Popovića dok su njegovoj unuci, koja živi u istoj kući, vezali ruke i na taj način je sprečili da pozove pomoć.

Prva pomoć pretučenom starcu ukazana je na hirurškoj klinici u Gračanici, a dežurni lekar i upravnik Hirurgije Dragan Perić kaže da se radi o teškim telesnim povredama.

„Pacijent je dovezen kolima Hitne pomoći, a u trenutku prijema bio je svestan i orijentisan. Na levoj strani lica imao je više povreda i razderotina, koji smo sanirali. Levo oko mu je bilo potpuno zatvoreno od otoka, a postoji povreda i nosa zbog čega smo pacijenta uputili na dalje lečenje u Klinički centar u Kosovskoj Mitrovici“.

Vidno uznemireni stanari ulice, kao i rođaci pretučenog starca uputili su apel policijskoj službi u Gračanici da hitno pronađe počinioce, kao i da pospeši bezbednost građana na ovom prostoru.

„ Ovo je strašno i mi se, posle brojinih krađa koje se i sada dešavaju, a i ovog brutalnog napada, ne osećamo nimalo siguno. Pitam se da li treba da nekog ubiju, pa da policija reaguje, jer počinioci uvek ostanu nepoznati“, rekla je za naš program Gorica Popović, rođaka pretučenog Vojislava.

Policija je izvršila uviđaj.

Komandir Policijske stanice za RTV Kim nije želeo da objašnjava detalje istrage koja je pokrenuta o ovom slučaju, naglašavajući da je o ovom slučaju sve već rekao.Ostale vesti

Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020