Vesti
Hronika

Pretučen starac u Gračanici

Sinoć, nešto posle 20 časova u svojoj kući u ulici Janićija Popovića, pretučen je osamdesetpetogodišnji Vojislav Popović. Njega je pretuklo više maskiranih lica. Policija istražuje slučaj.
Pretučen starac u Gračanici
Gračanica (Foto Kim)

Kako je javila Radio Gračanica, više počinilaca sa fantomkama na glavama napalo je i brutalno pretuklo 85-godišnjeg Vojislava Popovića dok su njegovoj unuci, koja živi u istoj kući, vezali ruke i na taj način je sprečili da pozove pomoć.

Prva pomoć pretučenom starcu ukazana je na hirurškoj klinici u Gračanici, a dežurni lekar i upravnik Hirurgije Dragan Perić kaže da se radi o teškim telesnim povredama.

„Pacijent je dovezen kolima Hitne pomoći, a u trenutku prijema bio je svestan i orijentisan. Na levoj strani lica imao je više povreda i razderotina, koji smo sanirali. Levo oko mu je bilo potpuno zatvoreno od otoka, a postoji povreda i nosa zbog čega smo pacijenta uputili na dalje lečenje u Klinički centar u Kosovskoj Mitrovici“.

Vidno uznemireni stanari ulice, kao i rođaci pretučenog starca uputili su apel policijskoj službi u Gračanici da hitno pronađe počinioce, kao i da pospeši bezbednost građana na ovom prostoru.

„ Ovo je strašno i mi se, posle brojinih krađa koje se i sada dešavaju, a i ovog brutalnog napada, ne osećamo nimalo siguno. Pitam se da li treba da nekog ubiju, pa da policija reaguje, jer počinioci uvek ostanu nepoznati“, rekla je za naš program Gorica Popović, rođaka pretučenog Vojislava.

Policija je izvršila uviđaj.

Komandir Policijske stanice za RTV Kim nije želeo da objašnjava detalje istrage koja je pokrenuta o ovom slučaju, naglašavajući da je o ovom slučaju sve već rekao.Ostale vesti

Godišnjica zločina u Goraždevcu
Parastosom u crkvi Presvete Bogorodice i obilaskom grobova ubijenih dečaka obeležena je još jedna godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu.
  • 13.08.2020
Milisav Dakić: Zločin van zločina
"Voleo bih da podsetim sve koji znaju za ovo da je bilo 97-8 dece, a da je ispaljeno 87 metaka u decu. To je zločin van zločina, to može samo bolesni um da uradi", rekao je u Goraždevcu Milisav Dakić, otac ubijenog Panta.
  • 13.08.2020
Navršava se 17 godina od ubistva srpske dece na Bistrici
Danas će u Goraždevcu biti obeležena 17. godišnjica od ubistva Ivana Jovovića i Panta Dakića i ranjavanja još četvoro dece na reci Bistrici u Goraždevcu.
  • 13.08.2020
Sutra se navršava 17 godina od ubistva dece na Bistrici
U Goraždevcu će sutra biti obežena sedamnaesta godišnjica napada u kome su na obali reke Bistrice na kupanju ubijena dva srpska dečaka, a ranjeno još četvoro dece.
  • 12.08.2020
Namerna dramatizacija rutinske akcije?
Žustra reakcija kosovskih političara povodom ulaska srpskih vojnika na kosovsku teritoriju ima negativan odjek na nastavak dijaloga, smatra Beljuj Bećaj. Sa druge strane, Dušan Janjić navodi da je Priština bila obaveštena o saradnji KFOR-a i vojske Srbije.
  • 10.08.2020
Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

  • 04.08.2020