Vesti
Hronika

Pretučen srpski mladić na putu ka Dobrotinu

Dvadesetogodišnji Strahinja Petrović iz Gračanice napadnut je i pretučen od, kako tvrdi, trojice Albanaca. Napad na srpskog mladića dogodio se sinoć oko 19 časova na putu za selo Dobrotin.
Pretučen srpski mladić na putu ka Dobrotinu
Dobrotin (Foto Kim arhiva)

Strahinju Petrovića rekao je da je u vožnji pretekao crni BMV karavan i blokirao mu put. Strahinja je kazao da nije upamtio punu registarsku oznaku automobila, ali da je video tablice sa početnim brojem 01, što ukazuje da je vlasnik automobila iz prištinskog okruga.

"Krenuo sam da prošetam sa devojkom, sve je normalno bilo dok nisam došao od Gušterce do Dobrotina, na tom delu puta bio je crni BMW koji me je pretekao i zaustavio se ispred mene. Ja sam stao jer sam mislio da je hteo da me pita za pravac, jer sam video da su tablice 01 (kosovska registracija) i pomislio sam da je nek od naših, onda je on izašao iz auta, krenuo je prema meni, ja sam spustio prozor i on je krenuo da se dere nešto na Albanskom i udario me pesnicom po glavi, nakon čega sam izgubio svest".

Strahinja je dodao da su iz auta izašla još dvojica mlađih muškaraca, koji su, kako navodi, hteli još više da ga udaraju.

Kada se pribrao i uspeo da dođe svesti, video je dve devojke koje su se ubeđivale sa napadačima i odvukle ih u automobil, koji se potom udaljio sa mesta događaja.

Strahinja navodi da ne poznaje napadače, kao i da je slučaj prijavio policiji u Gračanici.

"Otišao sam nakon toga u bolnicu pošto sam imao vrtoglavicu, gde su me zadržali na posmatranju jer se na snimku videlo da imam nagnjačenje u predelu glave", dodao je on.

Petrović je kazao da je policija rekla da će pomoću sigurnosnih kamera pokušati da nađe registarski broj automobila.Ostale vesti

KP: Četrnaestogodišnjak samo pokazivao noževe
Večeras nešto pre 18 časova na igralištu u Mikro naselju došlo je do incidenta među decom kada je jedan četrnaestogodišnjak pretio noževima drugoj deci. Srpski izvori navode da se radilo o licu albanske nacionalnosti koji je napao srpsku decu, dok Kosovska policija, ne precizirajući nacionalnost, negira da je u ovom slučaju maloletnik nasrnuo na drugu decu, već da je pokazao noževe, nakon čega su se deca uplašila i otrčala u svoje kuće.
  • 23.09.2023
Nikola Elezović: Otac je lošeg zdravstvenog stanja

Nikola Elezović, sin Ilije Elezovića koji se sumnjiči za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva i koji se nalazi u pritvoru u Podujevu, kazao je da je njegov otac jako lošeg zdravstvenog stanja, nakon dve teške operacije karcinoma i da metastaza napreduju.

  • 23.09.2023
Kosovska policija na Bistrici zaplenila preko 3,5 tone paprike iz Srbije

Kosovska policija sprečila je noćas na Severu šverc preko tri i po tone paprike, pohvalila se sama svojim rezultatima.

  • 23.09.2023
Policija o bombama u Kosovskom Pomoravlju: Otvoren slučaj izazivanja opšte opasnosti
U vezi sa bacanjem ručnih bombi u Kosovskom Pomoravlju, otvoren je slučaj izazivanja opšte opasnosti. Iz Kosovske policije je potvrđeno da su dve bombe eksplodirale, jedna ne, i saopšteno je da je istraga u toku.
  • 23.09.2023
Lučić: Najteži deo smo rešili
Najteži deo smo rešili, a to je da uopšte naša firma postoji, kaže za RTS generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić nakon što je Priština usvojila žalbu na rešenje o zabrani rada ćerke firme "MTS doo" na Kosovu.
  • 23.09.2023
Barbano osudio upotrebu eksplozivnih naprava
Šef EULEKS-a Đovani Pjetro Barbano osudio je bacanje eksplozivnih naprava na Kosovu i istakao  da "ovakvi incidenti pokazuju neophodnost hitne deeskalacije".
  • 22.09.2023