Vesti
Hronika

Pretučen Srbin u Kosovskoj Mitrovici

Tridesetjednogodišnji Srbin sa Kosova B. S. pretučen je sinoć u severnom delu Kosovske Mitrovice u višenacionalnom naselju Bošnjačka mahala kada je na njega nasrnulo više nepoznatih osoba, javio je "Radio Kontakt plus". B. S. je smešten u mitrovačku bolnicu. Kancelarija za KiM zatražila je od nadležnih da hitno pronađu počinioca.

 • 17.11.2017
 • 07:47 h > 10:55
 • Hronika
 • Kontakt plus radio, Kim
 • komentara:
 • pregleda: 1279
Pretučen Srbin u Kosovskoj Mitrovici
Bojan Staletović (Foto Radio Kontaktplus)

Njega je u blizini Međunarodnog poslovnog koledža u Kosovskoj Mitrovici presrela grupa nepoznatih lica, koji su nakon verbalnog napada fizički nasrnuli na njega, dodaje Radio Kontakt plus.

Tom prilikom zadobio je povrede u predelu glave i stomaka, a u besvesnom stanju je prebačen u Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici.

To je drugi napad na njega ove godine, podseća Radio Kontakt plus.

Kako navodi, prethodno je 17. aprila napadnut u Bošnjačkoj mahali, kada su na njega nasrnula petorica mladića, od kojih su neki imali palice i oružje, i uz povike "Alahu ekber" naneli mu telesne povrede.

Radio Kontakt plus navodi da im je regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić potvrdio da se incident dogodio i da je policija započela istragu u vezi sa tim incidentom.

Kancelarija za KiM: Hitno pronaći počinioce

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od nadležnih organa da hitno utvrde ko je počinilac napada na Bojana Staletovića.

“Upozoravamo da incidenti ove vrste, osim nespokojstva Srba u Kosovskoj Mitrovici, mogu prouzrokovati nekontrolisanu eskalaciju međuetničkog nasilja, koja nije u interesu ni srpskih ni albanskih žitelja ovoga grada”, saopštava Kancelarija za KiM.

Dodaje se da Policija privođenjem počinilaca mora da pruži doprinos stvaranju bezbednog okruženja u Bošnjačkoj Mahali, gde su međuetnički incidenti nažalost sve učestaliji.

“Napad na Bojana Staletovića potvrđaje koliko su opravdana strahovanja i skepsa lokalnih organa vlasti u severnom delu Kosovske Mitrovice u vezi sa otvaranjem mosta preko Ibra i koliko je opasno insistirati na tome, a da se prethodno ne stvore adekvatni bezbednosni uslovi”, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
 • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

 • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
 • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

 • 14.04.2021
U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić
Devetnaestogodišnji L.D. iz Gračanice napadnut je i pretučen sinoć od strane trojice Albanaca ispred Centra građanske energije (CEC). L.D. je u trenutku napada bio u društvu devojke i sestre, ali one nisu povređene, saznaje RTV Kim
 • 14.04.2021
Gračanica: Uhapšen zbog krađe

Jedno lice, čiji podaci nisu objavljeni, uhapšeno je tokom jučerašnjeg dana zbog krađe.

 • 12.04.2021