Vesti
Hronika

Pretučen sin Nenada Rašića

Nikola Rašić, sin predsednika Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića pretučen je danas u Lapljem Selu.
Pretučen sin Nenada Rašića
Laplje Selo, školsko dvorište (Foto Kim)

Nikola Rašić je učenik četvrte godine Gimnazije u Lapljem Selu, a pretučen je nakon završenih časova dok su učenici čekali školski autobus.

Još uvek nije potvrđeno koji su motivi napada na mladog Rašića.

Uprkos više pokušaja da stupimo u konatak sa Nenadom Rašićem, večeras to nismo uspeli.

Nešto ranije političar je za albanski portal Reporteri potvrdio da je njgovog sina pretuklo više osoba, ali da mu zdravstveno stanje dobro.

Iz policije su u međuvremenu saopštili da je povodom ovog slučaja privedeno osam osoba, od kojih je jedna maloletna.

Srpska lista osudila napad

Istovremeno Srpska lista je osudila prebijanje Nikole Rašića i pozvala na kažnjavanje odgovornih bez obzira na to ko je napadač.

„Pozivamo nadležne organe da najhitnije sprovedu potrebne istražne radnje i odgovorne privedu i sankcionišu bez ikakvih izgovora. Srpska lista poziva sve da se uzdrže od političke konotacije ovog incidenta dok nadležni organi ne sprovedu istragu“, navodi se u saopštenju medijima.

Međutim, upravo su predstavnici Srpske liste poslednjih dana verbalno i putem medija napadali Nenada Rašića, nazivajući ga pogrdnim imenima.

U međuvremenu, potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić se ponovo oglasio na Tviteru.

Kancelarija za KiM traži da se pronađu odgovorni

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od Kosovske policije da, kako navode, bez odlaganja i oklevanja otkriju i procesuiraju počinioce ovog čina nasilja.

„Samo tako se može obezbediti sigurnost za pripadnike srpskog i nealbanskog stanovništva na Кosovu i Metohiji i poslati neophodna poruka o nultoj toleranciji na bilo koji oblik nasilja. Ovaj slučaj ne sme ostati samo jedan u nizu nerasvetljenih incidenata na Кosovu i Metohiji, posebno jer se na meti izgrednika našlo dete“, saopštili su iz Kancelarije za KiM.

I Kurti traži da se pronađu počinioci

I lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti oglasio se večeras na Fejsbuku. On je zatražio od nadležnih organa da pronađu počinioce.

 

Me keqardhje të madhe morëm lajmin se sot në Graçanicë, djaloshi 18 vjeçar, Nikolla Rashiq, u rrah brutalisht me armë të...

Posted by Albin Kurti on Понедељак, 22. фебруар 2021.Ostale vesti

I večeras protestovali vršnjaci privedenih mladića
Veliki broj omladinaca okupio se i večeras ispred policijske stanice u centru Gračanice u znak protesta zbog pritvaranja sedmorice omladinaca koji su učestvovali u tuči u Lapljem Selu.
  • 27.02.2021
Gračanica: Manji skup ispred policijske stanice
I večeras se manji broj građana, uglavnom mlađih, samoinicijativno okupio ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružio podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
KP: 701 novčana kazna zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 26.02.2021
Gračanica: Protest uprkos zabrani policije

Iako skup nije dozvoljen, jer je prema rečima Policije Kosova potrebno da se prijavi 48 sati unapred, više od sto građana okupilo se večeras ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružili podršku sedmorici pritvorenih momaka. Skup je završen oko 19:00 časova.

  • 25.02.2021
Policija će uručivati prijave organizatorima protesta u Gračanici
Nadležni u Policijskoj stanici u Gračanici najavili su prijave protiv organizatora protesta u centru Gračanice juče i danas. Oni su apelovali na profesore i roditelje učenika da ukažu učenicima na moguće posledice na nepoštovanje epidemioloških mera.
  • 25.02.2021
Zbog nepoštovanja antikovid mera 814 novčanih kazni
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 25.02.2021