Vesti
Hronika

Pretučen mladić u Novom Brdu

Večeras oko 20h sati naočigled veće grupe meštana Novog Brda pretučen je dvadesettrogodišnji Nikola Vasić, potvrdili su za RTV Kim meštani. Kako su nam kazali, mladića su napala trojica nepoznatih muškaraca koja su potom pobegla automobilom marke "BMW".

Pretučen mladić u Novom Brdu
Novo Brdo (Foto Kim arhiva)

Večeras oko 20 sati pošto je vraćao stoku sa ispaše, Nikola Perić je napadnut od strane trojice nepoznatih muškaraca koji su, kako su nam rekli meštani, izašli iz automobila marke "BMW" i počeli da tuku mladića.

Kako je za RTV Kim kazao meštanin Dragan Vasić, Perić je zastao jer je mislio da "trojica muškaraca žele nešto da ga pitaju".

"Oko 8 sati dečko se vraćao kući sa kravama, naišao "BMW" i trojica izašla iz kola i počeli su da ga udaraju. Mi smo svi ustali naš desetak koji smo sedeli u blizini, ali oni kada su nas videli ušli su u kola i otišli. Dečko je ostao na podu sav krvav, zvali smo patrolu policije".

Vasić kaže da je policijska patrola pokušala da između Prekovca i Labljana zaustavi vozilo u kojem su bili napadači, ali da su im oni umakli. Ovu potvrdu, međutim, nismo uspeli da dobijemo od policije.

Kako saznajemo, pripadnici Kosovske policije odvezli su povređenog Perića u Gnjilansku bolnicu.

Gradonačelnik Novog Brda Svetislav Ivanović osudio je u izjavi za RTV Kim napad na srpskog mladića.

"Mislim da je ovo za svaku osudu, bez ozira ko je to učinio. Ovo je veliki stres za sve građane u opštini Novo Brdo, pogotovu sada kada pokušavamo da ostvarimo suživot sa svima, sada se javljaju ovakvi incidenti. Smatram da ovakvi incidenti utiču na opstanak naroda i zato apelujem na sve relevantne faktore da se založe da se ovakvi napadi više ne dešavaju. Ne trebaju nam samo izjave "istraga je u toku"", kazao je Ivanović.Ostale vesti

Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021
Gradonačelnik Kline osuđen zbog sukoba interesa, zaposlio ćerku
Osnovni sud u Peći proglasio je gradonačelnika Kline Zenuna Eljezaja krivim za sukob interesa, osudivši ga na plaćanje kazne od 4.000 evra nakon što je svojoj ćerki omogućio da se zaposli u Glavnom centru porodične medicine (GCPM) u Klini.
  • 01.12.2021
Osojane: Pronađeno beživotno telo povratnika u selu Koš
U povratničkom selu Koš kod Osojana u jutrarnjim časovima je pronađeno beživotno telo povratnika Velimira Popovića (1951) ispred porodične kuće. Srčani udar je najverovatniji uzrok njegove smrti.
  • 30.11.2021
KM: Danas saslušanje učesnika sinoćnjeg incidenta
Učesnici sinoćnje tuče i pucnjave koja se oko 23 sata dogodila u kafiću „Amnezija“ u Kosovskoj Mitrovici biće saslušani danas zbog alkoholisanog stanja u kome su se nalazili, rekao je za RTV Kim portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Bratislav Radović. 
  • 30.11.2021
Pucnjava i tuča u centru Kosovske Mitrovice, ranjene dve osobe
Portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović, potvrdio je oko ponoći za KoSSev da je nešto ranije došlo do incidenta u ulici Vardarskoj.
  • 30.11.2021
Uklonjeno 70 eksplozivnih naprava u šumi kod Đakovice

Pripadnici kosovskih snaga bezbednosti uklonili su 70 neeksplodiranih eksplozivnih naprava, otkrivenih prethodnih dana u okolini Đakovice.

  • 29.11.2021