Vesti
Hronika

Pretučen aktivista GI “ZSPO” u Štrpcu

Goran Vasiljević iz Štrpca, aktivista Građanske inicijative “Za slobodu, pravdu i opstanak”, kaže za RTV Kim da ga je sinoć u kafani "Kapra" pretukao kandidat Srpske liste za poslanika Branislav Nikolić. Sa druge strane, Nikolić negira čitav događaj, a Policija iz Štrpca i Uroševca ne želi da podeli informacije sa javnošću.
Pretučen aktivista GI “ZSPO” u Štrpcu
Štrpce (Foto Kim arhiva)

U izjavi za RTV Kim Vasiljević kaže da ga je Nikolić sinoć oko 19 časova u pomenutoj kafani u Štrpcu prvo verbalno, a potom i fizički napao. Kaže da je kandidat za poslanika Srpske liste sedeo u društvu desetak prijatelja, dok je on bio sa još dvojicom svojih drugova.

“Oni su već bili u pripitom stanju i kada smo mi izlazili, izašlo je i njih sedam ili osam. Mene je zaustavio bivši poslanik Branislav Nikolić i pitao – “Šta ti imaš protiv mene, moje porodice i Srpske liste?”, priča Vasiljević i dodaje da ga je “Nikolić psovao i vređao”, te pozvao svoje prijatelje da ga drže dok ga je on, kako tvrdi, tukao.

“Lično me je Branislav udarao, oni su me držali, njih desetak”, kaže Vasiljević.

“Rekao je: “On je protiv Srpske liste, on je Šiptar”, i iznosio razne uvrede. Inače, oni su to uradili zato što sam ja juče, od strane CIK-a, verifikovan za (izborne) kutije u stranci kod Nenada Rašića. Hteli su da me zaplaše, to je njihova taktika. Ne znam šta će još da urade do izbora”, kaže on.

Vasiljević je, nakon što je pretučen, otišao najpre u Policijsku stanicu u Štrpcu, a potom i u ambulantu gde su mu konstatovane povrede glave i nosa.

Branislav Nikolić, kandidat za poslanika Srpske liste negira da je pretukao Vasiljevića.

“To nema veze, to su dezinformacije. Ništa se nije desilo. Ja sam juče slavio, imao goste kod kuće. Ništa nije bilo”, kaže za RTV Kim Nikolić i dodaje da su “to izmišljene informacije”.

Na pitanje, “zašto bi neko izmišljao takve informacije?”, Nikolić kaže: “Nemam pojma. Rekao sam vam šta mislim i to je to”, kaže bivši poslanik.

U policijskom izveštaju stanice iz Štrpca u koji je RTV Kim imala uvid, ime Branislava Nikolića se uopšte ne dovodi u vezu sa ovim slučajem. Navodi se da su, nakon izjave Vasiljevića, privedena trojica muškaraca I.S. (1977), S.S. (1968) i R.S. (1978).

U Policijskoj stanici u Štrpcu nisu želeli da nam daju detalje u vezi sinoćnjeg incidenta. Vodnik Batri Šabani uputio nas je na Regionalnu policiju u Uroševcu koja je preuzela slučaj. Međutim, službenik za odnose sa javnošću u Regionalnoj policiji u Uroševcu nije želeo da govori o ovom slučaju.

Istovremeno, Vasiljević, kaže da ne očekuje previše od organa bezbednosti, ali da će angažovati advokata, te da će svemu obavestiti OEBS i druge međunarodne predstavnike na Kosovu.

Nenad Rašić, predsednik PDS-a, stranke koja podržava GI “Za slobodu, pravdu i opstanak”, očekuje da će Branislav Nikolić biti priveden na saslušanje.

“Sa političke strane gledano, ovo pokazuje da su predstavnici naroda obični bahati i bezobrazni ljudi kojima ništa nije sveto, već samo fizičkim i bilo kojim drugim nasiljem žele da ostvare to da budu u parlamentu Kosova”, kazao je Rašić za RTV Kim.Ostale vesti

Koha: Uhapšen lekar koji je otvorio lažnu istoriju bolesti Božidaru Dejanoviću
Lekaru Univerzitetsko kliničkog centra Kosova u Prištini (UKCK) Bakimu Ademiju određena je mera 48-časovnog zadržavanja zbog otvaranja lažne istorije aktuelnom gradonačelniku Klokota Božidaru Dejanoviću, otkriva prištinska Koha.
  • 17.09.2021
Preminuo Minja Subota

Preminuo je čuveni televizijski voditelj Milan Minja Subota.

  • 17.09.2021
Preminuo Dušan Duda Ivković

Velikan jugoslovenske, srpske i evropske košarke Dušan Duda Ivković preminuo je danas u 78. godini.

  • 16.09.2021
Odloženo ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića
Iako prvobitno zakazan za sutra, glavni pretres u predmetu optuženima za ubistvo Olivera Ivanovića pred Osnovnim sudom u Prištini je odložen, potvrdila je za RTV Kim advokatica Jovana Filipović.
  • 13.09.2021
Milena Popović: Sud odlaže moje svedočenje
Nevenčana supruga ubijenog kosovskog političara Olivera Ivanovića Milena Popović izjavila je da se neće pojaviti na sudskim ročištima u Prištini zakazanim za 14. i 17. septembar jer nije dobila poziv za svedočenje.
  • 13.09.2021
Optužnica u slučaju zloupotrebe službenog položaja u opštini Leposavić
Specijalno tužilaštvo Kosova podgilo je u Osnovnom sudu u Prištini optužnicu protiv petnaest lica zbog zloupotrebe službenog položaja u opštini Leposavić.
  • 13.09.2021