Vesti
Hronika

Pretučen aktivista GI “ZSPO” u Štrpcu

Goran Vasiljević iz Štrpca, aktivista Građanske inicijative “Za slobodu, pravdu i opstanak”, kaže za RTV Kim da ga je sinoć u kafani "Kapra" pretukao kandidat Srpske liste za poslanika Branislav Nikolić. Sa druge strane, Nikolić negira čitav događaj, a Policija iz Štrpca i Uroševca ne želi da podeli informacije sa javnošću.
Pretučen aktivista GI “ZSPO” u Štrpcu
Štrpce (Foto Kim arhiva)

U izjavi za RTV Kim Vasiljević kaže da ga je Nikolić sinoć oko 19 časova u pomenutoj kafani u Štrpcu prvo verbalno, a potom i fizički napao. Kaže da je kandidat za poslanika Srpske liste sedeo u društvu desetak prijatelja, dok je on bio sa još dvojicom svojih drugova.

“Oni su već bili u pripitom stanju i kada smo mi izlazili, izašlo je i njih sedam ili osam. Mene je zaustavio bivši poslanik Branislav Nikolić i pitao – “Šta ti imaš protiv mene, moje porodice i Srpske liste?”, priča Vasiljević i dodaje da ga je “Nikolić psovao i vređao”, te pozvao svoje prijatelje da ga drže dok ga je on, kako tvrdi, tukao.

“Lično me je Branislav udarao, oni su me držali, njih desetak”, kaže Vasiljević.

“Rekao je: “On je protiv Srpske liste, on je Šiptar”, i iznosio razne uvrede. Inače, oni su to uradili zato što sam ja juče, od strane CIK-a, verifikovan za (izborne) kutije u stranci kod Nenada Rašića. Hteli su da me zaplaše, to je njihova taktika. Ne znam šta će još da urade do izbora”, kaže on.

Vasiljević je, nakon što je pretučen, otišao najpre u Policijsku stanicu u Štrpcu, a potom i u ambulantu gde su mu konstatovane povrede glave i nosa.

Branislav Nikolić, kandidat za poslanika Srpske liste negira da je pretukao Vasiljevića.

“To nema veze, to su dezinformacije. Ništa se nije desilo. Ja sam juče slavio, imao goste kod kuće. Ništa nije bilo”, kaže za RTV Kim Nikolić i dodaje da su “to izmišljene informacije”.

Na pitanje, “zašto bi neko izmišljao takve informacije?”, Nikolić kaže: “Nemam pojma. Rekao sam vam šta mislim i to je to”, kaže bivši poslanik.

U policijskom izveštaju stanice iz Štrpca u koji je RTV Kim imala uvid, ime Branislava Nikolića se uopšte ne dovodi u vezu sa ovim slučajem. Navodi se da su, nakon izjave Vasiljevića, privedena trojica muškaraca I.S. (1977), S.S. (1968) i R.S. (1978).

U Policijskoj stanici u Štrpcu nisu želeli da nam daju detalje u vezi sinoćnjeg incidenta. Vodnik Batri Šabani uputio nas je na Regionalnu policiju u Uroševcu koja je preuzela slučaj. Međutim, službenik za odnose sa javnošću u Regionalnoj policiji u Uroševcu nije želeo da govori o ovom slučaju.

Istovremeno, Vasiljević, kaže da ne očekuje previše od organa bezbednosti, ali da će angažovati advokata, te da će svemu obavestiti OEBS i druge međunarodne predstavnike na Kosovu.

Nenad Rašić, predsednik PDS-a, stranke koja podržava GI “Za slobodu, pravdu i opstanak”, očekuje da će Branislav Nikolić biti priveden na saslušanje.

“Sa političke strane gledano, ovo pokazuje da su predstavnici naroda obični bahati i bezobrazni ljudi kojima ništa nije sveto, već samo fizičkim i bilo kojim drugim nasiljem žele da ostvare to da budu u parlamentu Kosova”, kazao je Rašić za RTV Kim.Ostale vesti

Preminula Srbijanka Turajlić

Profesorka Univerziteta u Beogradu u penziji Srbijanka Turajlić preminula je iznenada u 76. godini, javlja portal Nova.rs.

  • 25.09.2022
Preminuo profesor i politički analitičar Beljulj Bećaj
Univerzitetski profesor i politički analitičar Beljulj Bećaj preminuo je danas, saopštila je njegova porodica.
  • 25.09.2022
Određen jednomesečni pritvor sedmorici uhapšenih u akciji ’’Brezovica’’
Osnovni sud u Uroševcu odredio je jednomesečni pritvor za još sedmoricu uhapšenih u okviru akcije „Brezovica“.
  • 23.09.2022
Slavica Josifović: Mi ćemo opet ići
Da nas nisu uslikali možda ne bi ni prijavili, provokacija kao provokacija. Mi čemo opet ići, mi smo rodom odozdo, imali smo ovog puta i goste iz Beograda. Nakon toga smo bili u Prilužju kod predsednika opštine, rekla je za RTV Kim Slavica Josifović, jedna od putnica autobusa koji su danas u Peći zaustavila dva mladića albanske nacionalnosti radi postavljanja zastave Kosova na njegove brisače.
  • 22.09.2022
Glogovac: Hapšenje zbog krijumčarenja 16 migranata
Kosovska policija je juče u Glogovcu otkrila 16 migranata iz Sirije i Iraka prilikom kontrole saobraćaja.
  • 22.09.2022
Na današnji dan pre 23. godine u Prištini ubijen Momir Stokuća
Fotoreporter i saradnik Politike Momir Stokuća ubijen je na današnji dan 1999. godine u Prištini. Policija Privremene administrativne misije Ujedinjenih nacija na Кosovu (UNMIК) je u večernjim satima na poziv otišla u ulicu Đure Jakšića 15 u centru Prištine i u kući gde je živeo Stokuća zatekla njegovo beživotno telo.
  • 21.09.2022