Vesti
Hronika

Pretučen aktivista GI “ZSPO” u Štrpcu

Goran Vasiljević iz Štrpca, aktivista Građanske inicijative “Za slobodu, pravdu i opstanak”, kaže za RTV Kim da ga je sinoć u kafani "Kapra" pretukao kandidat Srpske liste za poslanika Branislav Nikolić. Sa druge strane, Nikolić negira čitav događaj, a Policija iz Štrpca i Uroševca ne želi da podeli informacije sa javnošću.
Pretučen aktivista GI “ZSPO” u Štrpcu
Štrpce (Foto Kim arhiva)

U izjavi za RTV Kim Vasiljević kaže da ga je Nikolić sinoć oko 19 časova u pomenutoj kafani u Štrpcu prvo verbalno, a potom i fizički napao. Kaže da je kandidat za poslanika Srpske liste sedeo u društvu desetak prijatelja, dok je on bio sa još dvojicom svojih drugova.

“Oni su već bili u pripitom stanju i kada smo mi izlazili, izašlo je i njih sedam ili osam. Mene je zaustavio bivši poslanik Branislav Nikolić i pitao – “Šta ti imaš protiv mene, moje porodice i Srpske liste?”, priča Vasiljević i dodaje da ga je “Nikolić psovao i vređao”, te pozvao svoje prijatelje da ga drže dok ga je on, kako tvrdi, tukao.

“Lično me je Branislav udarao, oni su me držali, njih desetak”, kaže Vasiljević.

“Rekao je: “On je protiv Srpske liste, on je Šiptar”, i iznosio razne uvrede. Inače, oni su to uradili zato što sam ja juče, od strane CIK-a, verifikovan za (izborne) kutije u stranci kod Nenada Rašića. Hteli su da me zaplaše, to je njihova taktika. Ne znam šta će još da urade do izbora”, kaže on.

Vasiljević je, nakon što je pretučen, otišao najpre u Policijsku stanicu u Štrpcu, a potom i u ambulantu gde su mu konstatovane povrede glave i nosa.

Branislav Nikolić, kandidat za poslanika Srpske liste negira da je pretukao Vasiljevića.

“To nema veze, to su dezinformacije. Ništa se nije desilo. Ja sam juče slavio, imao goste kod kuće. Ništa nije bilo”, kaže za RTV Kim Nikolić i dodaje da su “to izmišljene informacije”.

Na pitanje, “zašto bi neko izmišljao takve informacije?”, Nikolić kaže: “Nemam pojma. Rekao sam vam šta mislim i to je to”, kaže bivši poslanik.

U policijskom izveštaju stanice iz Štrpca u koji je RTV Kim imala uvid, ime Branislava Nikolića se uopšte ne dovodi u vezu sa ovim slučajem. Navodi se da su, nakon izjave Vasiljevića, privedena trojica muškaraca I.S. (1977), S.S. (1968) i R.S. (1978).

U Policijskoj stanici u Štrpcu nisu želeli da nam daju detalje u vezi sinoćnjeg incidenta. Vodnik Batri Šabani uputio nas je na Regionalnu policiju u Uroševcu koja je preuzela slučaj. Međutim, službenik za odnose sa javnošću u Regionalnoj policiji u Uroševcu nije želeo da govori o ovom slučaju.

Istovremeno, Vasiljević, kaže da ne očekuje previše od organa bezbednosti, ali da će angažovati advokata, te da će svemu obavestiti OEBS i druge međunarodne predstavnike na Kosovu.

Nenad Rašić, predsednik PDS-a, stranke koja podržava GI “Za slobodu, pravdu i opstanak”, očekuje da će Branislav Nikolić biti priveden na saslušanje.

“Sa političke strane gledano, ovo pokazuje da su predstavnici naroda obični bahati i bezobrazni ljudi kojima ništa nije sveto, već samo fizičkim i bilo kojim drugim nasiljem žele da ostvare to da budu u parlamentu Kosova”, kazao je Rašić za RTV Kim.Ostale vesti

Otkrivena laboratorija za proizvodnju narkotika nedaleko od Banjske
Laboratorija za proizvodnju narkotika otkrivena je u selu Izvore iznad Banjske, saopštila je Kosovska policija. Tokom izvođenja akcije bilo je i pucnjave. Srpska lista pozdravlja angažovanje policajaca.
  • 23.05.2022
Dojave o bombama u 134 škole u Srbiji
Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese 134 osnovne škole na teritoriji Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.
  • 20.05.2022
Odalović: Srbija traži masovne grobnice, Priština ne odgovara na zahteve

Pre osam dana počela je pretraga terena na lokalitetu rudnika Štavalj u opštini Sjenica po naredbi koju je donelo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije na osnovu informacija o potencijalnom mestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica. Veljko Odalović, predsednik Kosmisije za nestala lica Srbije, kaže da je ovo poslednji zahtev Prištine i da srpska stana želi da se pretraga obavi transparentno, ali apeluje na Prištinu da se odgovornije odnosi prema zahtevima Beograda za pretragom masovnih grobnica.

  • 18.05.2022
Još jedna dojava o bombi u Prištini
Policija Kosova je 18. maja saopštila da je ponovo dobila dojavu o podmetnutoj bombi, ovoga puta u jednoj srednjoj školi u Prištini.
  • 18.05.2022
Pretnja bombom u Rektoratu Univerziteta u Prištini

U popodnevnim časovima Rektorat prištinskog Univerziteta "Hasan Priština" dobio je pretnju bombom, a potom su službenici ove institucije pozvali policiju.

  • 17.05.2022
Reagovala porodica Ljubomira Lainovića povodom navoda Bogdanovića o Ivanoviću
Porodica nestalog Ljubomira Lainovića, koga je Boban Bogdanović u intervjuu za KRIK optužio za ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, oglasila se za portal Nova.rs i list "Nova" povodom pomenutih navoda, tvrdeći da oni nisu istiniti.
  • 17.05.2022