Vesti
Hronika

Pretnje učenicima i nastavnicima u Kosovu Polju

Grupa albanskih učenika pretila je danas nastavnicima i đacima O.Š. Aca Marović u Kosovu Polju, prenosi New press iz Čaglavice.
Pretnje učenicima i nastavnicima u Kosovu Polju
Zgrada u kojoj se nalazi O.Š Aca Marović (Foto arhiv mart,2004)

Kako javlja ovaj portal, albanski đaci iz škole "Daut Bogujevci" koja se nalazi u istoj zgradi gde je smeštena i škola Aca Marović, uzvikivala je parole „Umri Srbine i smrt Srbiji“.

Srpski nastavnici su uspeli da uđu u zgradu škole probijajući se kroz kordon albanskih đaka koji su uzvikivali uvredljive parole, vulgarnog sadržaja na nacionalnoj i verskoj osnovi.

Jedan od albanskih učenika nosio je transparent sa mapom Kosova.

Prema tvrdnjama nastavnika, veći incidenti su izbegnuti jer su učenicima osnovne škole „Aca Marović“ zabranili da napuštaju učionice za vreme školskog odmora.

New press prenosi da su nastavnici škole Aca Marović icident prijavlili direktoru osnovne škole „Daut Bogojevci“.

U osnovnoj školi „ Aca Marović“ u Kosovu Polju nastavu po planu i programu Ministarstva obrazovanja Republike Srbije pohađa 70 đaka.

Od 2009. godine u istoj zgradi odvija se nastava po planu i programu MONT-a za albanske učenike.Ostale vesti

Preminuo slikar Zoran Furunović
Jedan od najpoznatijih savremenih srpskih i kosovsko-metohijskih slikara Zoran Furunović, preminuo je u 67. godini u Beogradu.
  • 24.02.2020
Fizički napad u severnom delu Mitrovice
Kosovska policija saopštila je danas da je jedno lice povređeno u severnom delu Mitrovice kada su ga u subotu ujutro napale nepoznate osobe.
  • 23.02.2020
Preminuo Zoran Modli, čuveni radijski novinar
Radio Laguna je objavila da je preminuo radio novinar i nekadašnji pilot Zoran Modli (71).
  • 23.02.2020
Pljačka u Banjskoj kod Zvečana, kradljivci odneli više od 2.000 evra
Iz porodičnog doma Srbina u selu Banjska nadomak Zvečana nestalo je više od dve hiljade evra u novcu i zlatni nakit čija je vrednost oko 200 evra, potvrdio je za Kosovo Onlajn portparol Kosovske policije za region Sever Branislav Radović.
  • 22.02.2020
KM:Saslušan napadač na srpskog mladića
Pripadnici Kosovske policije otkrili su danas maloletnog Albanca E.M. (2003), koji je prošle godine na glavnom ibarskom mostu u Severnoj Mitrovici, nožem napao maloletnog Srbina D.B. i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede.
  • 21.02.2020
Vinka Radosavljević osuđena uslovno zbog korišćenja službenog automobila
Osnovni sud u Mitrovici osudio je na šestomesečnu uslovnu kaznu zatvora, načelnicu pećkog okruga, Vinku Radosavljević, zbog korišćenja službenog automobila u privatne svrhe 2018. godine kada je vršila funkciju savetnice u Ministarstvu lokalne samouprave u kosovskoj vladi, prenosi Zakletva za pravdu. 
  • 20.02.2020