Vesti
Hronika

Preminuo Saša Zalepugin

Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
Preminuo Saša Zalepugin
Saša Zalepugin (Foto Pixsell)

Aleksandar Saša Zalepugin diplomirao je slavistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a od 1966. do penzionisanja 1996. radio je na Televiziji Zagreb, kasnije Hrvatskoj televiziji, gde je bio urednik Kulturnog i Zabavnog programa.

Pokrenuo je, uređivao i vodio emisiju "Nedjeljom popodne" kojom je stekao široku popularnost među televizijskim gledaocima u bivšoj Jugoslaviji.

Tom emisijom je, prema navodima iz Hrvatske enciklopedije, stekao status začetnika tzv. totalne televizije, koristeći više formi - od razgovora u studiju, snimljenih reportaža, javljanja uživo i muzičkih spotova.

Mada je serija dostigla izuzetnu gledanost, Zalepugin je 1978. bio smenjen zbog "prozapadne orijentacije", navodi agencija Hina.

Od 1981. do 1991. vodio je emisiju "Sastanak bez dnevnog reda", a bio je i urednik i noćnog televizijskog programa Program plus (1988 –1991).

Pre 40 dana Zalepugin je imao moždani udar i od tada je bio na bolničkom lečenju.Ostale vesti

Dojava o bombi na aerodromu u Prištini
Osoblje i putnici međunarodnog aerodroma "Adem Jašari" u Prištini evakuisani su nakon informacije o podmetanju bombe.
  • 06.02.2023
KP: U selu Mogila sukob posle svađe oko kućnog ljubimca

U selu Mogila dogodio se sukob posle svađe dvojica mladića iz srpske i albanske zajedice oko kućnog ljubimca, rečeno je Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress u Kosovskoj policiji u Gnjilanu.

  • 04.02.2023
Trajković: Priveden Albanac koji je sinoć pucao u Gračanici
Policija u Gračanici privela je osobu koja je sinoć iz automobila u pokretu pucala u Gračanici, potvrđeno je portalu Riznica iz policijske stanice u ovom mestu. Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić saopštila je da je sinoćna pucnjava ozbiljno uznemirila meštane.
  • 04.02.2023
Dvojica napadača na mladića u Mogili pušteni kući, jedan u pritvoru
Vasilije Arsić, advokat mladića B.Đ.koji je napadnut nožem u Mogili kod Vitine, rekao je da su prema podacima koje ima od porodice dvojica od trojice napadača puštena kući, a da je jedan zadržan u pritvoru.
  • 04.02.2023
Pucnjava u Gračanici iz automobila u pokretu

Više metaka ispaljeno je tokom noći u Gračanici iz automobila u pokretu, potvrđeno je RTS-u u policiji, koja istražuje slučaj. Nema materijalnih ni drugih posledica.

  • 04.02.2023
Otac ranjenog mladića potvrdio da su privedeni napadači
Kosovska policija privela je svu trojicu Albanaca koja su učestvovala u napadu na B. Đ. iz Mogile. Mladić je zadobio dve ubodne rane u predelu grudi i nalazi se van životne opasnosti, saznaje RTV Puls.
  • 03.02.2023