Vesti
Hronika

Preminuo profesor i politički analitičar Beljulj Bećaj

Univerzitetski profesor i politički analitičar Beljulj Bećaj preminuo je danas, saopštila je njegova porodica.
Preminuo profesor i politički analitičar Beljulj Bećaj
Beljulj Bećaj (Foto Kim arhiva)

Beljulj Bećaj je rođen u Prizrenu 1957. godine, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirao je i magistrirao na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, ali i na Pravnom fakultetu Univerziteta u Prištini.
Doktorirao je na Fakultetu političkih nauka Javnog univerziteta Makedonije.

Autor je više desetina publicističko-naučnih radova, učesnik brojnih konferencija. Nosilac i saradnik mnogih istraživačkih projekata na Kosovu i u inostranstvu.

Objavio je i više autorskih dela - "Pitanje dana", "Sloboda štampe na Kosovu", "Kakva je bila uloga RTK u martovskim događajima 2004. godine", "Liderstvo – kako postati važniji".

Beljulj Bećaj je često za medije, uključujući i RTV Kim, analizirao političku situaciju na Kosovu i odnose Beograda i Prištine, ne prezajući od kritika upućenih obema stranama.

Sahranjen je na groblju u Prištini.Ostale vesti

Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022
Merdare: Zaplenjeno više od pola tone suvog mesa
Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi među prtljagom jednog autobusa na liniji iz Prizrena ka Nemačkoj, saopštila je Uprava carina.
  • 24.11.2022
Prijavljen slučaj silovanja maloletnice u Vitini

Kosovskoj policiji prijavljen je još jedan slučaj silovanja maloletnice, ovoga puta u Vitini.

  • 24.11.2022