Vesti
Hronika

Preminuo pesnik i novinar Mirko Žarić

Pesnik i novinar lista Jedinstvo Mirko Žarić preminuo je u 72. godini.
Preminuo pesnik i novinar Mirko Žarić
Mirko Žarić (Foto Igor Vuković)

Žarić je rođen 1949. godine u Kosovskoj Mitrovici i gotovo čitav radni vek proveo je u Jedinstvu; najpre kao dospisnik, a potom kao novinar u kulturnoj rubrici.

Tri godine je bio na mestu upravnika Narodnog pozorišta u Prištini.

“Sa velikim bolom obaveštavamo saradnike i prijatelje da je ovozemaljsko trajanje završio pesnik, dramaturg i novinar Mirko Žarić. Njegov odlazak osiromašio je i rastužio zaposlene u našoj kući, ali i brojne naše i Mirkove prijatelje", saopšteno je iz nedeljnog lista Jedinstvo.

Žarić je bio čovek velikog dara i vrsni poznavalac kulture, posebno pozorišne scene. Iza njega su ostale brojne zbirke pesama i druga dela.Ostale vesti

KP izrekla 435 novčanih kazni zbog nepoštovanja mera
Kosovska policija je tokom poslednja 24 sata u različitim gradovima Kosova izrekla 435 novčanih kazni zbog nepoštovanja anti-kovid mera.
  • 07.03.2021
Preminuo Sanja Ilić
Kompozitor i muzičar, frontmen grupe „Balkanika" Aleksandar Sanja Ilić, preminuo je u 70. godini.
  • 07.03.2021
Preminuo Boris Komnenić
Glumac Boris Komnenić preminuo je u 64. godini posle teške bolesti. Bio je prvak drame u Narodnom pozorištu, u Beogradu.
  • 07.03.2021
Donja Gušterica: Mladić se razneo bombom
Mladić S.K. (26) iz Donje Gušterice u opštini Gračanica razneo se sinoć ručnom bombom, potvrđeno je Riznici u ovom mestu.
  • 06.03.2021
Popović: Hitno procesuirati vozača koji je udario L.P.
Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zahteva od Policije i nadležnih organa da hitno procesuiraju počinioca koji je juče krećući se kroz Gračanicu neprimerenom brzinom kolima udario  dete L.P. i naneo mu teške telesne povrede a potom pobegao, navodi se u saopštenju.
  • 06.03.2021
Saobraćajna nesreća u Gračanici, povređeno dvanaestogodišnje dete
Beli pasat koji se oko 17:00 kretao iz centra Gračanice ka Ajvaliji, udario je dvanaesetogodišnje dete na biciklu, a zatim se "zakucao" u banderu. Povređeno dete je odmah prebačeno u gračanički KBC, odakle je u nesvesnom stanju upućeno u Prištinu. Vozač je ostavio slupani auto i pobegao sa lica mesta.
  • 05.03.2021