Vesti
Hronika

Preminuo pesnik i novinar Mirko Žarić

Pesnik i novinar lista Jedinstvo Mirko Žarić preminuo je u 72. godini.
Preminuo pesnik i novinar Mirko Žarić
Mirko Žarić (Foto Igor Vuković)

Žarić je rođen 1949. godine u Kosovskoj Mitrovici i gotovo čitav radni vek proveo je u Jedinstvu; najpre kao dospisnik, a potom kao novinar u kulturnoj rubrici.

Tri godine je bio na mestu upravnika Narodnog pozorišta u Prištini.

“Sa velikim bolom obaveštavamo saradnike i prijatelje da je ovozemaljsko trajanje završio pesnik, dramaturg i novinar Mirko Žarić. Njegov odlazak osiromašio je i rastužio zaposlene u našoj kući, ali i brojne naše i Mirkove prijatelje", saopšteno je iz nedeljnog lista Jedinstvo.

Žarić je bio čovek velikog dara i vrsni poznavalac kulture, posebno pozorišne scene. Iza njega su ostale brojne zbirke pesama i druga dela.Ostale vesti

I večeras protestovali vršnjaci privedenih mladića
Veliki broj omladinaca okupio se i večeras ispred policijske stanice u centru Gračanice u znak protesta zbog pritvaranja sedmorice omladinaca koji su učestvovali u tuči u Lapljem Selu.
  • 27.02.2021
Gračanica: Manji skup ispred policijske stanice
I večeras se manji broj građana, uglavnom mlađih, samoinicijativno okupio ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružio podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
KP: 701 novčana kazna zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 26.02.2021
Gračanica: Protest uprkos zabrani policije

Iako skup nije dozvoljen, jer je prema rečima Policije Kosova potrebno da se prijavi 48 sati unapred, više od sto građana okupilo se večeras ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružili podršku sedmorici pritvorenih momaka. Skup je završen oko 19:00 časova.

  • 25.02.2021
Policija će uručivati prijave organizatorima protesta u Gračanici
Nadležni u Policijskoj stanici u Gračanici najavili su prijave protiv organizatora protesta u centru Gračanice juče i danas. Oni su apelovali na profesore i roditelje učenika da ukažu učenicima na moguće posledice na nepoštovanje epidemioloških mera.
  • 25.02.2021
Zbog nepoštovanja antikovid mera 814 novčanih kazni
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 25.02.2021