Vesti
Hronika

Preminuo Muamer Zukorlić

Muamer Zukorlić, lider Stranke pravde i pomirenja i nekadašnji muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji iznenada je preminuo u 52. godini. Zukorlić je bio i poslanik i potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije.
Preminuo Muamer Zukorlić
Muamer Zukorlić (Foto Birn)

Zukorlić je preminuo od posledica srčanog udara nakon održanog predavanja na Fakultetu za Islamske studije u Novom Pazaru.

"Danas, 6. 11. 2021. godine, Alahovom odredbom, na Bolji svijet u Novom Pazaru preselio je velikan našeg vremena, naš lider, učitelj, vođa, otac, brat, prijatelj i svjetlo Allahove milost ovog vremena na dunjaluku akademik muftija Muamer-ef. Zukorlić", navodi se na sajtu Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Zukorlić je na čelu Mešihata bio do 2016. godine, kada je intenzivirao svoju političku karijeru.

Rođen je u selu Orlje kod Tutina 15. 02.1970. godine. Osnovnu školu završio je u rodnom mestu, a zatim u Sarajevu Gazi Husrev-begovu medresu.

U Konstantini u Alžiru je 1993. godine završio Islamski fakultet, odsek šerijatsko pravo, a postdiplomske studije u Libanu.

Doktorirao je na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Bio je redovni član Bošnjačke akademije nauka i umetnosti (BANU).

Zukorlić je bio višegodišnji predavač grupe verskih predmeta i arapskog jezika na Islamskoj pedagoškoj akademiji (danas Fakultet za islamske studije), kao i profesor na katedri epistemologije na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Autor je pet knjiga i više desetina naučnih radova iz oblasti filozofije, epistemologije, kulturalne historije, islamskih nauka, prava i niza srodnih teoretskih disciplina.

Bio je oženjen i za sobom je ostavio osmoro dece.Ostale vesti

SAD uvele sankcije Radoičiću i Veselinoviću
Sjedinjene Američke Države objavile su nove sankcije pod kojim su, između ostalih, biznismeni s Kosova Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, javila je Nova.rs.
  • 08.12.2021
U Bošnjačkoj mahali postavljene zastave Albanije i UČK
U naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Кosovske Mitrovice, večeras su postavljene zastave Albanije i UČК, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 06.12.2021
Preminuo Bob Dol
Bivši vođa republikanske većine u američkom Senatu i poslednji iz generacije iz Drugog svetskog rata koji je bio nominovan za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Bob Dol preminuo je juče u 98. godini.
  • 06.12.2021
Obijena crkva u Prilužju, polomljena kamera i odneta oprema

U Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju, ranije ove nedelje, tj. između srede i četvrtka dogodila se teška krađa. 

  • 05.12.2021
Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021