Vesti
Hronika

Preminuo Muamer Zukorlić

Muamer Zukorlić, lider Stranke pravde i pomirenja i nekadašnji muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji iznenada je preminuo u 52. godini. Zukorlić je bio i poslanik i potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije.
Preminuo Muamer Zukorlić
Muamer Zukorlić (Foto Birn)

Zukorlić je preminuo od posledica srčanog udara nakon održanog predavanja na Fakultetu za Islamske studije u Novom Pazaru.

"Danas, 6. 11. 2021. godine, Alahovom odredbom, na Bolji svijet u Novom Pazaru preselio je velikan našeg vremena, naš lider, učitelj, vođa, otac, brat, prijatelj i svjetlo Allahove milost ovog vremena na dunjaluku akademik muftija Muamer-ef. Zukorlić", navodi se na sajtu Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Zukorlić je na čelu Mešihata bio do 2016. godine, kada je intenzivirao svoju političku karijeru.

Rođen je u selu Orlje kod Tutina 15. 02.1970. godine. Osnovnu školu završio je u rodnom mestu, a zatim u Sarajevu Gazi Husrev-begovu medresu.

U Konstantini u Alžiru je 1993. godine završio Islamski fakultet, odsek šerijatsko pravo, a postdiplomske studije u Libanu.

Doktorirao je na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Bio je redovni član Bošnjačke akademije nauka i umetnosti (BANU).

Zukorlić je bio višegodišnji predavač grupe verskih predmeta i arapskog jezika na Islamskoj pedagoškoj akademiji (danas Fakultet za islamske studije), kao i profesor na katedri epistemologije na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Autor je pet knjiga i više desetina naučnih radova iz oblasti filozofije, epistemologije, kulturalne historije, islamskih nauka, prava i niza srodnih teoretskih disciplina.

Bio je oženjen i za sobom je ostavio osmoro dece.Ostale vesti

Kosovska Policija: Uhapšen državljanin Srbije
Kosovska policija je potvrdila da je na Gazimestanu priveden državljanin Srbije i da je sproveden u stanicu Policije.
  • 28.06.2022
Mladić iz Beograda uhapšen nakon parastosa na Gazimestanu
Nikola Nedeljković iz Beograda (2002. godište) uhapšen je na Gazimestanu, javlja RTS. Policajci su mu, pošto je završen parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici, golom do pojasa stavili lisice na ruke i odveli ga džipom u pravcu Prištine.
  • 28.06.2022
MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022