Vesti
Hronika

Preminuo Milutin Mrkonjić

Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić preminuo je u 79. godini, potvrdio je predsednik socijalista Ivica Dačić.
Preminuo Milutin Mrkonjić
Milutin Mrkonjić (Foto Tanjug)

"Otišao je najveći među nama. Legenda Socijalističke partije Srbije i cele Srbije. Počasni predsednik Milutin Mrkonjić, naš drug i politički otac, naš Mrka. Hvala ti za sve, počivaj u miru", napisao je Dačić na Instagramu.

Mrkonjić je preminuo na Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", gde se poslednjih nedelja lečio zbog izraženih srčanih smetnji i tegoba.

Od brojnih državnih i partijskih funkcija koje je obavljao, Milutin Mrkonjić je ostao pre svega upamćen kao direktor Direkcije za obnovu zemlje u periodu posle bombardovanja 1999, kada je rukovodio rekonstrukcijom i izgradnjom pruga, mostova i drugih infrastrukturnih objekata. Ključne su saobraćajnice, most Varadinska duga u Novom Sadu, kao i nekoliko porušenih mostova na autoputu Beograd – Niš.

Mrkonjić je bio ministar saobraćaja i posle 2012. godine u Vladi Ivice Dačića, da bi 2013. bio smenjen odlukom SPS-a, koji ga je povukao iz Vlade, kada je on izjavio da je vojnik partije.

Od tada do danas bio je narodni poslanik.

Imao je 79 godina, rođen je u Beogradu i završio je Građevinski fakultet.Ostale vesti

Uhapšeni članovi kriminalne grupe u Prištini i Mitrovici
U Prištini i Kosovskoj Mitrovici policija je uhapsila osam osoba osumnjičenih za podmetanje požara, napade ručnim bombama i prinudu, odredivši im pritvor od 30 dana.
  • 04.07.2022
Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

  • 02.07.2022
Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022